TBMM Genel Kurulu'nda CHP ve MHP tarafından verilen, İyi Parti ve HDP tarafından da desteklenen ancak yeterli sayısa ulaşılamadığı için AK Partili milletvekillerinin ret oylarıyla geri çevrilen fındık ile ilgili önergeleri neden ret ettiklerini açıkladı. 

"AK PARTİ GRUBU'NA BİR ŞEY SÖYLENMEDİ"

Altaş Tv'de Gökhan Gül'ün sunduğu ana haber bültenine telefonla bağlanan AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, MHP'nin vermiş olduğu önergeyle ilgili partisi adına kendisinin konuştuğunu söyleyen Gündoğdu, önergeye red kararı vermelerini, "AK Parti Grubu'na birşey söylenmedi" şeklinde yanıt verdi. Fındık ve fındık üreticilerinin sorunlarına ilişkin köklü bir çözüm bulmak adına yol arayışı içerisinde olduklarını belirten Gündoğdu, "Bu arayışımız da yaklaşık 3-4 aydır devam ediyor. Bölge milletvekili olan arkadaşlarımızın tamamı, Artvin'den Adapazarı'na kadar olan bütün bölgedeki milletvekili arkadaşlarımız üreticimizin yanında olduğumuzu, üreticimizin derdiyle dertlenmek adına buna kesin bir çözüm bulabilmek için görüşmeler yapıyoruz" diye konuştu.

"BENİM GÖRÜŞÜM YOK, NASIL DESTEK VEREBİLİRİM?"

AK Parti'nin hazırlanan bir önergede HDP ve CHP'nin peşine takılamayacağını belirten Gündoğdu, "MHP'ye söylediğimiz şuydu, bu önergeyi bugün vermeyelim. Bizim de hazırladıklarımızı ortaya koyalım. Onunla birlikte bu önergeyi verip gerçekten kalıcı bir çözüm ortaya koyalım dedik. Bizim hiçbir görüşümüz alınmamış. Benim bir görüşüm yok. Benim görüşümün olmadığı bir önergeye nasıl destek verebilirim? Yani sizin şimdi düşünceniz, fikriniz, hiçbir şeyiniz sorulmuyor, bu önergeyi sen destekle diyorlar. Bu doğru birşey değildir. Önümüzdeki günlerde MHP'nin verdiği önergeyi biraz daha genişletip, bölge milletvekilleri çalışacak, bununla ilgili nihai bir araştırma önergesi verilecek. Çalışmalar devam ediyor" dedi. 

"ELEŞTİRİLER ACIMASIZCA VİCDANSIZCA"

Özellikle sosyal medya aracılığıyla MHP ve CHP'li bölge milletvekillerinin yaptığı eleştirileri de, "Acımasızca, vicdansızca" olarak değerlendiren Gündoğdu, "Sanki biz üreticinin karşısındaymışız gibi sosyal medyadan, sanal ortamdan bize hakaret ettirmeye çalışan arkadaşlarımızı da, en ufak ifadeyle üzülerek bunu söylüyorum, şık olmadığını, doğru olmadığını, çok büyük bir yanlış olduğunu söylüyorum. Bu tür davranışlarla siyasette birbirimize zarar veririz, yarın birbirimizin yüzüne bakacak şeyimiz kalmaz. Ben kendi konuşmamda biz bu önergeye karşı değiliz, önümüzdeki günlerde bu önergeyle ilgili biz de kendi çalıştığımız çalışmalarımızı ortaya koyalım, bu üzerine milletimizin önüne getirelim. Bunu siyaseten kullanmaya çalışmak, bizim düşüncemizi, görüşümüzü, bizim de çalışmalarımızı o önergeye koymadan geçirmeye çalışmak şık bir davranış değildir. Sonrasında da bölge milletvekillerinin sosyal medyada 'Biz evet şunu dedik ama Ordu milletvekilleri buna hayır dedi' deyip, sadece olayı bir taraftan millete bizi böyle, sanki milletin derdiyle dertlenmiyormuş gibi göstermek doğru değildir, bunu doğru bulmuyorum. Biz sonuna kadar milletin yanındayız" ifadelerini kullandı. 

"YENİDEN ÖNERGE HAZIRLANACAK"

Fındık üreticileri ve fındıkla ilgili sorunları yakından bildiklerini belirten Gündoğdu, "Bugün CHP FİSKOBİRLİK'i batırdı, onun hesabını vermesi lazım. Batırdığı FİSKOBİRLİK'in bedelini bu millet ödedi. Önce onun hesabını versin CHP. Biz sonuna kadar AK Parti iktidarı olarak üreticimizin yanındayız, mağduriyeti görüyoruz. Biz de bu ekonomik sıkıntıda bunu nasıl aşabiliriz, onunla ilgili üst kesimlerle görüşüyoruz. Bu görüşmenin neticesinde kimse merak etmesin, bu araştırma çalışması yapılacak, fındıkla ilgili nrerede aksaklık varsa ortaya çıkacaktır" dedi.

Editör: TE Bilisim