Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ordu programı öncesinde ilçelerin referandum nabzını yoklayan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, üç günlük Ordu ziyaretinin ilk ayağında Fatsalılarla buluştu. Aynı zamanda Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin de Fatsa Kent Meydanı Temel Atma Töreni olan programında konuşan Kurtulmuş, Cumhuriyet Meydanı’nda halka seslendi.

Türkiye’nin Cumhurbaşkanı ve Başbakanlık sisteminde çok çektiğini dile getiren Kurtulmuş, Demirel-Çiller, Özal-Akbulut, Ecevit-Sezer örneklerini verdi,  “Bu adamlar kötü olduğu için değil, sistem kötü olduğu için kavga ettiler” diye konuştu. Bu sırada 94 yıllık Cumhuriyet tarihinde 65’inci hükümet olduklarını hatırlatarak, “Bölün, kaç ay ediyor? 17 ay. 17 ayda bir hükümet kuruluyor. 80 milyonluk Türkiye'yi, 17 aylık hükümetlerle yönetebilir misiniz?” diye vatandaşlara sordu, “Hayır” yanıtını aldı. 

Kısa süreliğine zor anlar yaşayan Kurtulmuş, kısa sürede durumu toparladı ve gülümseyerek, “Hayır demek yok. Yanlışlıkla da olsa yok” diye konuştu. 

Editör: TE Bilisim