ANKARA - Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili siyaset kazanı kaynamaya devam ediyor. CHP ve MHP liderleri Cumhurbaşkanı adaylarıyla ilgili çalışmalarını sürdürürken, Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, tespit edecekleri adayın 77 milyonu kucaklayan bir aday olacağını söyledi.

"CHP-MHP TABANLARI KAYGILANMASINLAR"

Partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Umutlarını şimdiden kaybederek yürüdüklerini görüyoruz. İş olsun nevinden yapılan ziyaretler, açıklamalar Cumhurbaşkanlığı konusunda hiç bir iddialarının olmadığını gösteriyor. CHP ve MHP tabanı, diğer partilerin tabanları da hiç kaygılanmasınlar. Ak Parti'nin tespit edeceği aday, şüpheniz olmasın 77 milyonu kucaklayan bir aday ve bir Cumhurbaşkanı olacaktır." dedi.

"MİLLET KENDİ CUMHURBAŞKANI'NI, BAŞKANI'NA SEÇECEK RAHATSIZ OLUYORLAR"

Erdoğan, CHP Lideri'nin 'sivil bir Cumhurbaşkanı' sözlerini de eleştirerek, "Sevsinler seni" diye eleştirdi. Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Arkadaşları gelmişler bir orgenerali Cumhurbaşkanı adayı gösterelim demiş. O da demiş ki, yok sivil olacak. Sevsinler seni. Siz zaten bunlara alışmışsınız. Hayatınızda bir kere gördünüz. Dürüst olun. Gazi Mustafa Kemal, O'nu bir kenara koyalım. Ondan sonra partinin vazgeçilmezi olan O İsmet İnönü de apoletliydi. Siz İsmet İnönü'yü bu ülkede Cumhurbaşkanı yaptınız. Ondan sonra da sivilde de zaten Menderes'in ortaya çıkışıyla beraber o süreç bitti. Ama ne yazık ki bu ülkede apolitliler vardı. 12 Eylül'de de bunu gördük. Sivillerin bu ülkede Cumhurbaşkanı olması noktasında Turgut Bey bu ülkede sivil bir Cumhurbaşkanı oldu. Ve Demirel bir Cumhurbaşkanı aday oldu. Arkasından adayımız Sayın Abdullah Gül Cumhurbaşkanı oldu. Ve bunlar da bu ülkede fena mı oldu? İşte buyrun sivil Cumhurbaşkanı bu."

"ÜZÜLME KILIÇDAROĞLU, ÇALIŞ SENİN DE OLUR" 

CHP'nin milletin kendi Cumhurbaşkanı'nı seçmesinden rahatsız olduğunu ileri süren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan sözlerini şöyle tamamladı: 

"O bundan rahatsız. Niye biliyor ki, gelecek kendileri açısından pek aydınlık gözükmüyor. Neden? Çünkü bu millet artık kendi Cumhurbaşkanı'nı kendisi seçecek, kendi Başkanı'nı kendisi seçecek. Bundan rahatsız oluyorlar. Bundan sonra bize bu ülkede bu makamlarda yer yok diye görüyorlar herhalde. Üzülme Kılıçdaroğlu, çalış senin de olur. Rahat ol. Halkı kucakla. Halkın karşısında mütevazi ol, dürüst ol. Dürüst konuştukça, halk dürüst siyasetçiyi sever. Sen de böyle ol. Kimsenin arkasından yalan yanlış konuşma. İftira atma, takiyye yapma ama sen bunları yapmadığın sürece bu ülkede sana prim yok siyasette. Bu primler senin SSK Genel Müdürlüğü'ndeki primlere benzemez. Bunu da iyi bil."
Editör: TE Bilisim