AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin yeni A Takımı'nı belirledi. Yeni MKYK'ya 27'nci dönemden 42 milletvekili, 8 milletvekili olmayan üye ve 29 yeni üye yer aldı. Ayrıca 15 de kadın isme yer verirken, çok kritik o isimlerden vazgeçmedi.

Eski Ordu Milletvekili ve Başbakan Yardımcısı, eski Kültür ve Turizm Bakanı, AK Parti 27'nci Dönem İstanbul Milletvekili, Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Numan Kurtulmuş, AK Parti'nin Merkez Karar Yönetim Kurulu'nda yer aldı. Kurtulmuş ilk mesajını da kendisine ait Twitter hesabından yaptı, "Ankara Spor Salonu'nda düzenlenen 6.Olağan Büyük Kongremizin ülkemize, milletimize, camiamıza ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini yürekten diliyorum. Güçlü yerel yönetim, güçlü meclis, güçlü hükümet ve güçlü Türkiye için millet bir hedef bir" açıklamasını yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın A Takımı'ndaki ikinci kritik isim ise eski Giresun Milletvekili, 23 ve 24. Dönemde AK Parti Grup Başkanvekili, eski Gümrük ve Ticaret Bakanı, eski Başbakan Yardımcısı, eski Milli Savunma Bakanı, AK Parti 27'nci Dönem İstanbul Milletvekili  NATO Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Üyesi Nurettin Canikli oldu.  

Editör: TE Bilisim