AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cihannüma Dayanışma ve İşbirliği Derneği tarafından düzenlenen '94 ruhuyla Cihannüma ve Kadim Dostlar Buluşması' toplantısına katıldı. Burada yaptığı konuşmada CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu'nun sert bir dille eleştirdi. 

"HEM İMAMOĞLU'NA, HEM DE CHP'Lİ SEYİT TORUN'A SERT TEPKİ GÖSTERDİ"

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu'nun yanında Ordu-Giresun Havalimanı'nda görevli polis memurları ve güvenlik görevlilerine de hakarat eden Ordu Milletvekili, CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun'u da hedef alan Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

"Şimdi herkesi kucaklamak için geliyorum diyen kişi, Ordu'da bu milletin, bu devletin Valisi'ne ne diyor, 'it' diyor. Bu nasıl kucuklama ya? Sen herşeyden önce bu devletin valisine tahammül edemiyorsun ve O'na kalkıp bu ifadeyi kullanıyorsun ve sen İstanbul gibi bir şehre belediye başkanı olmak için yola çıkıyorsun. Şimdi ben buradan başta İstanbullu kardeşlerim olmak üzere tüm milletime sesleniyorum. Böyle bir kişi, benim milletimden, başta Ordu Valimiz olmak üzere özür dilemedikçe bir defa böyle bir adaylığa bırakın layık olmak, böyle bir makama gelemez. Bir defa bu makamda bulunanların her şeyden önce edeple bu makama gelmesi lazım. Ondan sonra bu milletin polislerine 'şerefsizler' ifadesini kullanan bir güruhun da yanında olduğunu düşünün. Bu da işin bir diğer yanı."

"VALİMİZ BUNU YANINDA BIRAKMAYACAK" 

"Şu anda tabi seçim sathı mahalindeyiz. Valimiz tabi ki, bunu yanında bırakmayacaktır, davasını açmak suretiyle süreci devam ettirecektir, fakat bizler kendisine şu seçim atlatılsın dedik. Hiç kullanmaya gerek yok." 

Editör: TE Bilisim