AK Parti Genel Merkezi'nde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasının başında "Piyasalarda nakit sıkışıklığı yaşandığını, kredi kanallarının daraldığını, buna bağlı olarak üretim ve istihdamda dikkatle üzerinde durulması gereken gelişmelerin yaşandığını biliyoruz" ifadelerini kullanarak "Sanayicimizden esnafımıza, çiftçimizden inşaatçılarımıza kadar herkesten sabır istiyoruz" dedi ve konuşmasının sonunda fındık üreticilerine beklenen müjdeyi açıkladı.

"FINDIK ÜRETİCİLERİNE 7,5 MİLYAR LİRA DESTEK ÖDEMESİ YAPTIK"

Zaman zaman hem parti teşkilatlarının, hem de milletvekillerinin bakanlara baskı oluşturduğuna dikkatleri çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Arkadaşlar biz devlet yönetiyoruz ve devletimizi yönetirken bazı hassasiyetlere de bir defa dikkat etmemiz lazım. Şimdi işte gündemimizde bir fındık meselesi var" dedi.

Fındık konusunda adil olunması gerektiğine dikkatleri çeken Erdoğan, "Fındık üreticilerimizi desteklemeye de büyük önem verdik. İktidarlarımız döneminde şimdi adil olacağız. Başımızı iki elimizin arasına alacağız. Bu malum muhalefetin yaklaşımlarına dikkat ederek değil, vatanımızın, milletimizin, devletimizin geleceğine bakarak değerlendirmelere bakmamız lazım. Bakın biz bugüne kadar fındık üreticilerimize ne kadar destek yaptık biliyor musunuz? 7,5 milyar lira desteklemeke ödemesi yaptık. Tabi fındık üreticisi de dahil, sağolsun milletvekili arkadaşlarımız dahil, muhalefeti söylemeye gerek yok kimse bunun farkında değil. Sadece onlar hemen orada meydanda bir toplanalım, bağıralım çağıralım, pankartları açalım. Bununla beraber seçimlere giderken de bir şeyler yapalım, bunu düşünüyorlar" diye konuştu.

"FINDIK TABAN FİYATINI 14 LİRA"

Konuşmasına, "Ben aklı selim ile hareket ettiğine inandığım milletimiz ve fındık üreticisi kardeşime sesleniyorum" diyerek devam eden Erdoğan, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

"Geçtiğimiz yıl fındık fiyatlarının düşük seyretmesi üzerine müdahale alımı yoluna gittik biz. Bu şekilde 10 ila 10,5 lira fiyatla 143 bin ton fındık alımı gerçekleştirdik. Bu yıl ise rekolte düşük olmakla birlikte kalite oldukça iyi görünüyor. Fındık fiyatlarının yine düşmeye başlaması üzerine Toprak Mahsülleri Ofisi'ni son anda biz dedik ki, bir kez daha devreye sokalım. Çünkü alavereciler var, onlar geliyor benim fındık üreticisi kardeşimi köşeye sıkıştırıp onların elinden mahsülünü alıyor. Biz bunlara fırsat vermeden şimdi Toprak Mahsulleri Ofisi'mizle 1 Kasım 2018 tarihinden itibaren levant kalite fındığın kilosunu 14 liradan, Giresun kalite fındığın kilosunu da 14,5 liradan almaya başlayacağız. Kayıtlı fındık alımlarında kilo başına da 2 lira destekleme ödemesi yapıyoruz. Dolayısıyla üreticimizin eline fındığın her kilosu 16 veya 16,5 liraya geçmiş oluyor." 

Editör: TE Bilisim