ORDU - Tüm Türkiye'nin ve Dünya'nın gündeminde olan ve sert tepkilere de neden olan 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın hunharca katledilmesiyle ilgili açıklamalarda bulunan Yıldız, "Takvimde sevgiyi sembolize eden bir günde vahşice katledilen Özgecan Aslan isimli yavrumuzun acısını yüreğimizin en derininde yaşıyoruz" dedi.

Ciddi bir ahlak erozyonu yaşandığını söyleyen CHP Ordu Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi İdris Yıldız, kadına uygulanan şiddete karşı cezai yaptırımların caydırıcı olması gerektiğini belirterek, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Bir toplumdaki gelişmişlik seviyesini anlamada gözlemlenmesi en basit şey, o toplumun kadınlara ve kadın haklarına verdiği değerdir. Ülkemiz açısından baktığımızda kadına karşı şiddet giderek artmakta; tecavüz, cinayet, taciz, sömürüye karşı yeterli adımlar atılmamasına karşı tepki büyümektedir. Takvimde sevgiyi sembolize eden bir günde vahşice katledilen Özgecan Aslan isimli yavrumuzun acısını yüreğimizin en derininde yaşıyoruz. Çünkü yapanlar biliyor ki cezası az, yaptırımı yok denecek kadar az! Çünkü yapanlar biliyor ki adalet yok ve yapacakları yanlarına kar kalacak. Çünkü yapanlar biliyor ki balık baştan kokar! Çünkü yapanlar biliyor ki ne yazık ki, ilgili makamda bulunanlar, söylemleriyle bu çarpık zihniyetteki kişilere yol göstermektedirler. Çünkü, “tacize karşı çocuklarınıza çığlık atmayı öğretin” diyen, “tecavüze uğrayan doğursun gerekirse devlet bakar” diyen kişiler ne yazık ki ülke yönetiminde söz sahibi! Ciddi bir ahlaki erozyon yaşanmaktadır!"

Yıldız, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Baba oğuldan, oğul babadan utanmıyor; devletten, hukuktan, adaletten korkmuyor, ilahi adaletten de korkmuyor! Bu nasıl bir vahşettir, bu nasıl insanlıktan çıkmaktır? Bu mahluklara öyle bir ceza verilmelidir ki; bu zihniyette olan herkese ibret vermeli, aklından dahi geçirmeye cesaret edememelidir! Toplumca bunun arkasında bir duvar gibi durmalıyız! Unutmayalım ki bir ülkeyi güzel yapan şey, o ülkede yaşayan insanlardır! Bunu ülke gerçeği olarak içine sindirenlere, tecavüzlere ve kadın cinayetlerine alışmış bir toplumda yaşamak isteyenlere söyleyecek hiçbir söz zaten yoktur."
Editör: TE Bilisim