ANKARA - Emniyetteki 'paralel yapı' operasyonunda gözaltına alınan ya da tutuklanan bazı polislerin eşleri, CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce ile görüştü. Şanlıurfa'da gözaltına alınan ve daha sonra ifadesi alınmadan salıverilen başkomiser Erkan Ünal'ın eşi Nesibe Ünal, adalet isteklerini dile getirmek ve paylaşmak amacıyla Meclis'teki siyasi parti gruplarını ziyaret ettiklerini ifade etti. Emniyete yönelik operasyonda büyük hukuksuzluklar yaşandığını öne süren Ünal, "Bu paralel operasyonu değil, polisleri yıldırma operasyonudur" dedi. Ünal, suçluların da hukuku olduğunu belirterek, hukuka ve insan haklarına sahip çıkılmasını istedi. 

"HIRSIZLIKTAN TUTUKLANACAK AKP'LİLERİN DE HAKLARINI SAVUNACAĞIZ"

CHP Grup Başkanvekili İnce de hukukun üstünlüğü, adaletin yerine gelmesi ve toplumun huzuruna inandıklarını ifade ederek, "Hakkın, hukukun, adaletin yerine gelmesinde ideolojik bakmayız. Kim haksızlığa uğramışsa yanında olmak isteriz. Mağdur olan kim varsa, kim haksızlığa uğramışsa, yarın hırsızlıktan içeri atılacak AKP'lilerin de haklarını savunacağız" dedi. 

"YARGIYA TALİMAT"

Başbakan ve cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan'ın mezhep ve etnik kimliklere göre insanları ayırdığını savunan İnce, "Bugün Zaza, Alevi olmak isterim. Böyle hissetmeliyiz" diye konuştu. Erdoğan'ın, gözaltına alınan bir polis için "İçeride çok zamanın olacak, orada Kur'an okursun" sözlerinin yargıya talimat olduğunu savundu.

Görüşme basına kapalı devam etti.
Editör: TE Bilisim