AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, Ordu'nun internetten yayın yapan tek televizyon kanalı olan Kanal Ordu Tv'de Şafak Deliçakar'ın sorularını yanıtladı. 'Siyasi Gündem'in konuğu olan AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, Saadet Partisi Gülyalı Belediye Başkan Adayı Halil Cebeci'ye sert tepki gösterdi.  

"Kimsenin de aklıyla oynamak istemiyorum. Ben sadece dilim döndüğü kadar milletimize bir şeyler anlatmak istiyorum" diyerek sözlerine başlayan Gündoğdu, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Benim dediğim şu. Büyüyen bir Türkiye var mı? Var. Alo dediğinde ambulans herkesin kapısına geliyor mu? Geliyor. Yaşlı maaşı var mı? Var. Engelli maaşı var mı? Var. Hasta bakım maaşı var mı? Var. Çocuk parası var mı? Var. Dana parası var mı? Var. Bu ülke daha ne yapacak? Tayyip Bey bu kadar büyütmüş, önceden derdik ki, ya Avrupa'da işsizlik parası var. İşsizlik parası var mı şu anda? Var. İşsizlik parası alıyor vatandaşlarımız. Şimdi Avrupa'ya gıpta ederken, gıpta edilen bir ülke olduğumuz için birileri bize saldırıyor. Ben tüm hemşerilerimizden şunu istiyorum. Topyekün sarılacağımız yer, bir olup beraber olacağımız yer, şu an milletin menfaati için gece-gündüz çalışan, bu millet için uğraşan Devlet Hoca'mla, Tayyip Bey'in yani Türkiye'nin, milletin yanında olmak. Kişisel hırslarımız vardır, kırgınlıklarımız vardır, dargınlıklarımız vardır. Bunların hepsi olabilir, ama ben milletvekilinden şunu istedim de yapmadı. Ben O'na küstüm. Belediye Başkanı'ndan bunu istedim de yapmadı, ben O'na küstüm diyerek bu ülkenin geleceğiyle oynamamamız lazım." 

"ONLARIN DÖNEMİNDE İLAÇ KUYRUĞU VARDI"

AK Parti döneminden önce Türkiye'de ilaç kuyruğu olduğunu belirten Gündoğdu, "Sabah 8'de 500 kişi giderdi SSK Hastanesi'ne kuyruğa girerdi. Öğle vakti 12'ye kadar işini çözemezdi. Şimdi öyle değil, herkes ilacını eczaneden alıyor. Onun için kimse bu ülkede böyle yalan üzerinden siyaset yapmasın. Herkes neyin nasıl olduğunu biliyor, görüyor. Utanmadan bunları söylemesinler" dedi.

"CHP'YE VURDUKÇA SES O'NDAN GELİYOR"

Saadet Partisi Gülyalı Belediye Başkan Adayı Halil Cebeci'ye tepki gösteren AK Partili Metin Gündoğdu, açıklamalarını şöyle tamamladı:

"Kendi adayı varken, CHP'nin adayını niye savunuyor? Kendisi de aday, ben CHP'ye vurdukça ses ondan geliyor. Niye? Ben PKK'yla CHP beraber oldu dedikçe ses Halil'den geliyor. Halil'e buradan sesleniyorum. 28 Şubat Süreci'nde bizim çocuklarımızı sokak sokak sürükleyenler kimlerdi? Biraz vicdanlı olun. Kim sürükledi sokaklarda çocuklarımızı? Başörtüsü yüzünden dayağı kim yedi? Biraz vicdanlı olun, yeter artık. Bana CHP'yi savunuyorsunuz. Sen şimdi onlarla kolkola girmişsin, iş yapmaya çalışıyorsun. Kimin karşısında tutuyorsun? Recep Tayyip Erdoğan'ın karşısında tutuyorsun. Biraz vicdanlı olun. Biraz seviyeli olun, bu nedir ya? Bu kadar savrulma olur mu? Nereden nereye, bir insanın ideolojisi olur. İdeolojisine yakın komşuları, ben Büyük Birlik Partisi'nde siyaset yaptım. Ben CHP'de siyaset yapabilir miyim? Ben yaparsam, kendi iklimime, kendi fikrime, kendi zikrime uygun yerde siyaset yaparım. Nedir bu? Bir insan azıcık vicdanlı olur. Ben CHP'ye vuruyorum, Halil Cebeci ses veriyor. Nasıl bir iş bu?"

Editör: TE Bilisim