İZMİR - CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Aydın'ın Buharkent İlçesi'nde yapacağı mitingine katılmak üzere bu sabah Ankara'dan İzmir'e gitti. Adnan Menderes Havalimanı'nda parti yöneticileri, belediye başkanları, milletvekilleri ve partililer  tarafından karşılanan Kılıçdardoğlu, tarihi Havagazı Fabrikası'nda, CHP'nin İzmir'deki belediye başkanlarıyla bir araya geldi.

Basına kapalı gerçekleştirilen toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, Diyarbakır'da kaçırılan çocuklarla ilgili Başbakan'ın açıklamalarıyla ilgili soruyu da şöyle yanıtladı:

"YASADIŞI BİR ÖRGÜTÜN YARDIMINA MUHTAÇSANIZ O KOLTUKTA OTURAMAZSINIZ"

"Hükmet ağlama yeri değildir. Başbakan da muhalefet partisi lideri değildir. Nasıl bir Başbakan ki, yasa dışı bir örgütten yardım istiyor. Allah aşkına bu ülkeyi kim yönetiyor? Küçücük çocuklar kaçırılıyor. CHP olarak biz Diyarbakır'da kurulan çadıra gittik. Milletvekillerimiz gittiler. O ailelere destek verdiler. İstanbul'da Mazlum-Der'e gitti aileler. Oraya da CHP milletvekilleri gittiler. Destek verdiler o ailelere. 18 yaşını doldurmayan bir çocuğun özgür iradesi yoktur. Bu hukukun temel kuralıdır. Küçük çocukların kaçırılması suçtur. Efendim neymiş B planı varmışta C planı varmışta. Geçiniz bunları. Eğer siz bir yasa dışı örgütün yardımına muhtaç hale gelmiş ve bunu dillendiriyorsanız o başbakanlık koltuğunda oturamazsınız."
Editör: TE Bilisim