İSTANBUL - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bakırköy Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde Karadeniz Konfederasyonu tarafından organize edilen kahvaltıda sivil toplum örgütleriyle bir araya geldi. CHP Lideri'ne Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu, Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, CHP'li milletvekilleri Süleyman Çelebi, Umut Oran ve CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın da katıldı. Kılıçdaroğlu, Dünya'nın neresine gidilirse gidilsin, mutlaka bir Karadenizli ile karşılaşıldığını söyledi.

Kimsenin babasının, dedesinin mezarının olduğu, çocukluğunun geçtiği yeri kolay kolay terk etmeyeceğini, ama ekonomik şartlar nedeniyle insanların göç ettiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, siyaset kurumunun iyi çalışmamasının göçe neden olduğunu aktardı. 

"4 YILDA FINDIK BORSASINI KURMAZSAM SİYASETİ BIRAKACAĞIM"

İktidarın 12 yılık sürede Karadeniz'e bakmadığını, istihdam yaratmadığını ve yatırım yapmadığını savunan Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı: 

"Sizden 4 yıllık süre istiyorum. Sizden sadece ve sadece 4 yıl için yetki istiyorum. 4 yılın içinde Karadeniz'de Fındık Borsası'nı, Dünya Fındık Borsası'nı kurmazsam, fındık üreticisinin alın terinin karşılığını vermezsem, 4 yılın sonunda deyin ki 'kardeşim söz verdin, yerine getirmedin.' Karadenizli kardeşlerime söz veriyorum. 4 yıl içinde Dünya Fındık Borsası'nı Karadeniz'de kurmazsam siyaseti bırakacağım. Açık ve net. Dünya'da bir numara olacaksınız, fiyatını başkaları belirleyecek. Niye benim insanım belirlemiyor? Karadeniz'in tabiatını koruyacağız. Yeni istihdam alanları yaratacağız. Sadece Karadeniz değil, bütün Türkiye'de sorunları çözeceğiz. 4 yıllık yetki istiyorum. Uzun uzun değil. Bakarsınız, denersiniz, görürsünüz. Belki CHP'ye hiç oy vermeyen vatandaşlarım da olacak. Onlara da söylüyorum. 4 yıl için emanet oy istiyorum sizden. Verin, Türkiye nasıl yönetilirmiş hep beraber görelim."

Bu zamana kadar Cumhuriyet Halk Partisi olarak hiçbir zaman etnik kimlik ve inanç üzerinden siyaset yapmadıklarını belirten Kılıçdaroğlu, bugün fındık ve çay üreticilerinin emeklerinin karşılığını alıp almadığı, Karadeniz'in derelerinin özgürce akıp akmadığı, işsiz gezen gençlere istihdam yaratılıp yaratılmadığının siyasetin asıl konusu olduğunu söyledi. Huzurlu bir toplumla Türkiye'yi yeniden inşa edeceklerini belirten Kılıçdaroğlu, 4 yıllık yetkinin sonunda herkesin birbirini kucaklayacağını kaydetti.

"HESAP VERMEYİ NAMUS GÖREVİ OLARAK KABUL EDİYORUM"

Kılıçdaroğlu, her kuruşun hesabının halka verildiği bir siyaset anlayışını benimseyeceklerini belirterek, "Onu da göreceksiniz. Harcanan her kuruş, vatandaştan toplanan vergidir. O zaman vatandaşa onun hesabını vermek zorundayız. Hesap vermeyi namus görevi olarak kabul ediyorum. Devleti yönetmek için temiz olmak, hesap vermeye hazır olmak, her türlü düşünceye özgürlük tanımak gerekiyor. Devletin elinde sopanın olmaması gerekiyor. Her etnik kimliğe, her inanca saygı göstermek gerekiyor. Biz adam gibi devleti yönetmeye hazırız. Biz herkese iş, herkese aş sağlamaya hazırız" şeklinde konuştu.

Ayrımcılık yapmayacaklarını, temiz ve ahlaklı bir şekilde, her kuruşun hesabını veren, kimsenin inancına karışmayan bir siyasetten yana olacaklarını dile getiren Kılıçdaroğlu, "19 Mayıs Karadeniz'de başladı. Samsun'dan başladı. Gelin yeni bir hareket başlatalım. Yeni bir Türkiye için mücadele eden, yiğit insanların mücadelesiyle desteklenen güzel bir Türkiye mücadelesi yapalım. Önümüzde hiç bir engel yok" ifadelerini kullandı.

Ortadoğu'ya barışı, huzuru kendilerinin getireceğini belirten CHP Lideri Kılıçdaroğlu, "Cumhuriyet Halk Partisi'nin iktidarında tırlarla oraya silah gitmeyecek. Eline silah alan bizim sınırlarımızdan geçip orada kardeşini öldürmeyecek. Buna izin vermeyeceğiz, barışı sağlayacağız. 1 milyon 700 bin Suriyeli'ye de 'savaş bitti, git ülkene' diyeceğiz. Yeter mi? Hayır. Suriye yıkıldı. Suriye'nin yeniden onarılması gerekiyor. Kim yapacak? Karadenizli müteahhit kardeşim gidecek, Suriye'yi yeniden inşa edecek, buraya barışı getiriyorum diyecek" dedi. 
Editör: TE Bilisim