TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ağır hakaretlerde bulunan CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçlamasıyla soruşturma başlatmış ve milletvekili dokunulmazlığının kaldırılması istemiyle fezleke hazırlayarak Adalet Bakanlığı'na göndermişti.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Engin Özkoç, yaptıklarının hukukta bir karşılığı olduğunu görecek. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı fezlekeyi derhal Meclis'e göndereceğiz" demişti. O fezleke TBMM Başkanlığı'na gönderildi.   

ÖZKOÇ'UN YANI SIRA 4 CHP'Lİ VEKİLE DAHA FEZLEKE

Ancak Engin Özkoç'un dışında Cumhuriyet Halk Partisi'nde dokunulmazlıklarının kaldırılması istemiyle 4 milletvekili hakkında daha fezleke hazırlandığı ortaya çıktı. Hakkında 3 ayrı fezlekesi bulunan Özkoç'un yanı sıra CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Konya Milletvekili Abdullatif Şener ve Sivas Milletvekili Ulaş Karasu hakkında da milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılması amacıyla fezleke hazırlandığı öğrenildi. 

TBMM'de CHP'li 5 milletvekilinin dışında HDP'li 22 ve HDP'den DSP'ye geçen 1 milletvekili hakkında daha fezleke bulunuyor. 

"GEREKİRSE YANACAĞIZ" DEMİŞTİ

CHP Ordu Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç'un olay basın açıklaması sonrasında Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Grup Başkanvekilimiz Engin Özkoç'un yanındayız. Gerekirse yanacağız, ama ülkemizin yanmasına izin vermeyeceğiz" demişti. Sosyal medya hesabını aktif kullanan CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun, hakkında hazırlanan fezlekeye ilişkin ise herhangi bir açıklamada bulunmadı. 

Editör: TE Bilisim