CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç'un Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ettiği ağır hakaretlerin ardından AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş CHP yönetimine de çağrıda bulundu, "Cumhuriyet Halk Partisi yönetiminin de hesap sorması lazım" dedi.  

CHP'Lİ SEYİT TORUN GEMİLERİ YAKTI: "GEREKİRSE YANACAĞIZ"

Ancak Kurtulmuş'un bu çağrısı CHP üst yönetim kademesinde karşılık görmedi. CHP Ordu Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Sakarya Milletvekili ve Grup Başkanvekili Engin Özkoç'u savundu, "Gerekirse yanacağız" dedi. CHP'li Özkoç'un Twitter hesabından paylaştığı olay basın açıklaması görüntüleri ve hakaret içerikli videosunu retweet ederek, "Grup Başkanvekilimiz Engin Özkoç'un yanındayız. Gerekirse yanacağız, ama ülkemizin yanmasına izin vermeyeceğiz!" mesajını paylaştı. 

TAKİPÇİLERİ MEMNUN KALMADI

Ancak CHP'li Torun'un bu paylaşımı Twitter takipçileri tarafından çok da tutulmadı. Yaklaşık 63 bin 700 takipçisi bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun'un paylaşımı sadece 418 kişi tarafından beğenildi, 80 kişi tarafından retweet edildi, 21 kişi de yorum ekledi. 

KURTULMUŞ NE DEDİ?

CNN Türk'te Başak Şengül'ün sorularını yanıtlayan AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "Bu Grup Başkanvekili'ni sadece bizim mahkemeler önünde, hukuk önünde hesap soruyor olmamız değil, aynı zamanda Cumhuriyet Halk Partisi yönetiminin de hesap sorması lazım. Böyle birşey olabilir mi? Tam tersi olsaydı, yani Cumhuriyet Halk Partili biri Cumhurbaşkanı olsaydı, bütün şartlar aynı bugün gibi olsaydı, bizim partimizden birisi böyle bir söz söylese Cumhurbaşkanı'na bu kadar ağır, ağıza alınmayacak sözler söylese kulağından tutar kapının dışına koyardık. Dolayısıyla bu kadar milli bütünleşmenin, birleşmenin, beraberliğin önemli olduğu bir günde, milli birliği, beraberliği zedeleyecek bu sözlerin arkasındaki esas niyet nedir, bunu da sorgulamamız lazım. Şu görüntülerden, ya da Engin Özkoç'un bu sözlerinden kim memnun oldu? Türkiye'ye karşı mücadele eden güçler memnun oldu, terör örgütleri memnun oldu, efendim şu anda belki Esad Rejimi'nin ekmeğine yağ sürülmüş oldu. Bunun hesabını da tarih önünde verecekler. Bunun hesabının hepsini de mahkemeler önünde verecekler."

Editör: TE Bilisim