CHP Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenleyen CHP Ordu Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Dünya genelinde COVID-19 salgınına karşı insanlık olarak ciddi bir sınav verildiğini söyledi.

Salgının Türkiye'ye girmeden önce çalışmalara başladıklarını belirten Torun, "Sürecin ilerlemesi, ülkemizin de vakaların görülmesinin ardından bu tedbirler çeşitlendirilmiş ve arttırılmıştır. İlerleyen günlerde de salgının durumuna göre yine güncellenecektir. Belediyelerimiz kendilerinin imkanlarını en iyi şekilde kullanarak karşılıklı diyalog halinde bu süreci başarılı bir şekilde sürdürmektedir" dedi.

"KONORAVİRÜS'LE MÜCADELEDE HÜKÜMET'E DESTEK SÖZÜ"

Salgınla mücadele konusunda özellikle belediyelerin başarılı bir sınav verdiğini belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, "Önceden almış oldukları tedbirler sayesinde kentlerinde yaşayan vatandaşlarımıza güven vermişlerdir. Hatta belediyelerimizin bir çok uygulaması diğer belediyelere ve merkezi hükümete de yol gösterici olmuştur. İçinde bulunduğumuz durumun tüm toplum olarak savaş vermemiz gereken bir durumdur. Bu savaşın bir ayağını devlet, diğer ayağını vatandaşlarımız oluşturmaktadır. Devlet gerek merkezi hükümetçe, gerek yerel idarelerde gerekli önlemleri almaktadır ve almaya da devam edecektir. Bu konuda biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak salgınla mücadele konusunda atılacak her türlü adıma destek vereceğimizi bir kere daha belirtiyorum" ifadelerini kullandı. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun, son olarak Hükümet'in belediyelere daha fazla destek vermesi gerektiğinin de altını çizerek, "3 aylık İller Bankası borçlarının ertelenmesi sağlandı, ama bu yeterli değil. Mart ayından başlamak üzere 1 yıl bu borçların ertelenmesi lazım. Bu çalışma topyekün bir çalışmadır. Bu üzerinde siyaset yapacağımız bir çalışma değildir" dedi.

Editör: TE Bilisim