CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, Habertürk'ten Kübra Par'ın sorularını yanıtladı. 

"82 MİLYONUN YARISINA CHP'Lİ BELEDİYELER HİZMET VERECEK"

31 Mart Seçimleri'nde Türkiye genelinde önemli bir başarı elde ettiklerini dile getiren CHP'li Torun, Belediye Başkanlığı bakımından kazandıkları illerin nüfuslarını baz aldı, "82 milyon yurttaşımızın yarısına CHP'li belediyeler hizmet verecek" ifadelerini kullandı. 

Resmi olmayan kesin sonuçlara göre 31 Mart Seçimleri'nde CHP'yi başarılı bulduğunu dile getiren CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, "Bu süreçte çok iyi bir kampanya süreci yönettik ve başarı geldi. Sayın Genel Başkan'ın mitinglerde, televizyon programlarında söylediği kentlerin, büyükşehirlerin hepsini aldı. Sadece Bursa'ya oy olarak çok yaklaştık fakat istediğimiz sonucu alamadık. Onun haricinde İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Mersin, Antalya derken bizde olmayan belediyeleri derken bazı kesimler çok inandırıcı bulmuyordu açıkçası. Sonuçta biz buna inanmıştık. Haklı çıktı. Her ne kadar bu başarıyı engellemeye çalışsalar da, başarı değilmiş gibi göstermeye çalışsalar da, biz 82 milyon yurttaşımızın yarısına CHP'li belediyeler hizmet verecek" şeklinde konuştu.    

"AK PARTİ HAZMEDEMİYOR"

İstanbul'da itirazlar sonucu yeniden yapılan sayımlarda AK Parti ve CHP farkın 14 bin 500 bin civarına gerilediğini belirten Torun, "AK Parti seçim yenilgisini bir türlü hazmedemiyor. Sonuçta  Anayasa'ya göre 1 oy fazla kim alsa seçimi o kazanıyor. 10 oyla ya da 100 oyla seçilen ilçeler var. Asıl durum AK Parti'nin seçim sonucunu içine sindirememesi. İstanbul onlar için çok önemli bir rant alanı. İstanbul'u kaybetmenin verdiği panikle, geçmişte sürekli savundukları millet iradesini şimdi yok sayıyorlar. Bir usulsüzlük varsa elbette değerlendirilsin. Saya saya sıfıra indiremediler.  Ulaşamadıkça da farklı şeyler arıyorlar" dedi.

"YSK YENİDEN SEÇİM KARARI ALIRSA SİYASALLAŞMIŞ OLUR"

Yüksek Seçim Kurulu'nun AK Parti'nin İstanbul için yeniden seçim talebini kabul etmesi durumunda ne yapacaklarının sorulması üzerine konuşan Torun, "Bunu o anda yetkili kurullarımızda değerlendiririz, ama kişisel düşüncem şu; meşru bir seçimi hukuksuz bir şekilde iptal eden bir yapıya karşı benim demokrasi ve hukuk anlayışım zedelenir. Zaten bütün kurumlar siyasallaştı. Yeniden seçim kararı alırsa YSK'nın siyasallaşması tescillenmiş olur" ifadelerini kullandı. 

İŞTE O AÇIKLAMALARIN TAMAMI... (Tıklayınız)

Editör: TE Bilisim