CHP'li Muharrem İnce, partisinin Tekkeköy Belediye Başkan Adayı Tansu Çıkış ve Fatsa Belediye Başkan Adayı Ahmet Canbaz'a destek olmak için Ordu'ya geldi. 

Samsun'un Tekkeköy ilçesinde kalabalık bir partili grup tarafından karşılanan İnce, elinde kağıt mendil davul zurna eşliğinde Balkan Türkleri'nin geneleksel oyunu olan 'cigoş' oynadı, halay çekti. CHP'li Tekkeköy Belediye Başkan Adayı Tansu Çıkış'ın mitinginde konuşan İnce, "Türkiye Cumhuriyeti kurulduğundan bu yana bu kadar depresyon, bu kadar intihar, bu kadar tecavüz, bu kadar iflas, bu kadar hırsızlık, bu kadar uyuşturucu hiçbir dönemde olmadı biliyor musunuz. Merhamet kalmadı. İbadet tören oldu. Artık törenle ibadet yapılıyor, vicdanlar yok oldu" diye konuştu.

"BORÇLA REFAH EKONOMİSİ" DEDİ KÖPRÜ MUHALEFETİ YAPTI

Tekkeköy'deki konuşmasında Türkiye'nin köprü geçiş ücretlerini dile getiren İnce, "Türkiye'nin ekonomisi borçla refah ekonomisi. Üretmeyen, aldığı borçları beton ekonomisine yatıran bir Türkiye. Bakın tekrar gündeme getirmek istiyorum. Rahmetli Demirel'in yaptığı köprüde 11,25 liraya geçiyorsun. Rahmetli Özal'ın yaptığı köprüden 11,25 liraya geçiyorsun, gidiş geliş. Erdoğan'ın yaptığı Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden 25,5 liraya geçiyorsun. Üst sınırı da aksa göre değişiyor 149 lira. Osman Gazi Köprüsü'nden 164,85 liraya geçiyorsun, üst sınırı 327 lira. Yani Fatih Sultan Mehmet ve Boğaz köprülerinin üst sınırı 65 lira. 11 liraya geçiyorsun, Demirel'in ve Özal'ın yaptığı köprülerden, 164 liraya geçiyorsun Erdoğan'ın yaptığı köprülerden. Bunu birilerinin çıkıp anlatması lazım" diye konuştu. 

İLK KEZ SORUYORUM DEDİ, UÇAKLARI GÜNDEME GETİRDİ

CHP'li İnce'nin Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da 'uçak' sorusu oldu, "Bu uçakların sayısı 29 oldu mu, olmadı mı? Bunu bu millete açıklamak zorundasınız. Neden Türkiye bu halde? Ekonomimiz neden bu halde? Devlet niye domates, soğan, patates satıyor biliyor musunuz? Toplumda rıza düştü" diye konuştu. 

"PARTİ İÇİNDE SOYLU KAVGASI, ALBAYRAK KAVGASI VAR"

AK Parti'nin kendi içerisindeki kavganın da Türkiye'yi olumsuz etkilenidiğini belirten İnce, "Parti içinde Soylu kavgası var, Albayrak kavgası var, Binali Yıldırım kavgası var. İşte böyle bir ortamda Türkiye'de tabiki istikrar olmuyor. Toplumda merhamet kalmadı, ibadetler tören oldu, vicdan yok oldu" diye konuştu. 

"TÜRKİYE BUNLARI HAKETMİYOR"

Tekkeköy'den sonra CHP'nin Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Adıgüzel ile Altınordu, Fatsa ve Ünye belediye başkan adaylarına destek için de Ordu'ya gelen Muharrem İnce, "Türkiye üretim ekonomisini kurmadan düzlüğe çıkamaz, tarımını desteklemeden, tarımsal sanayiyi kurmadan yapamaz. Nüfus belli 82 milyon. 4 milyon da Suriyeli var, 1,5 milyona Afganlı, 1 milyon da Afrika kökenli var, 40 milyon da turist geliyor, yaklaşık 130 milyon yemek yenilecek. Et yenilip süt içilecek. Et yetmiyor, hayvancılığı geliştirip destekleyelim denilmiyor, Sırbistan'dan et alınıyor. Süt yetmiyor süt alınıyor, soğan yetmiyor soğan alınıyor. Yunanistan'dan saman alınıyor, kuru fasulye dahi yurt dışından geliyor. Üretmeyen bir Türkiye, yazık günah bu millete. Fındığın anavatanı Türkiye, borsası Almanya'da Hamburg, Türkiye bunları hak etmiyor, Türkiye'nin bu düzenden kurtulması lazım" dedi.

Programdan sonra İnce, Ordu-Giresun Havalimanı'ndan kalkan tarifeli uçakla İstanbul'a hareket etti.

Editör: TE Bilisim