Fındığı TBMM gündemine taşıyan ve bugün Meclis kürsüsünde açıklamalarda bulunan CHP Ordu Milletvekili TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyesi Mustafa Adıgüzel, Karadeniz Bölgesi'nde fındık piyasalarıyla oynandığını dile getirdi.  

"AVRUPA'DAN BİZE GELECEK TALEBİN ÖNÜNÜ KESTİ"
"YERLİ SANAYİCİ BİTİRİLMEK İSTENİYOR"

Trabzon'da bulunan yabancı menşeeli fındık firmasını işaret eden Adıgüzel, "Geçen yıl bütün stoklar erimiş. Avrupa'dan fındık talebi beklerken, tam sezon başında 300 bin ton fındığı Avrupa'ya vererek piyasada bize gelecek talebin önünü kesti. 11 milimin üstündeki fındıkları kullanıyor. Kalanı da, 11 milimin altındaki fındıkları da, diğer sanayiciye veriyor. Bizim yerli sanayicimiz de bu fındığı istiyor, ne yapıyor biliyor musunuz? Bizim yerli sanayiciye vermiyor. Avrupa'daki sanayiciye veriyor, çünkü yerli sanayiciyi bitirmek istiyor" diye konuştu. 

Fındık piyasalarındaki haksızlıkların önüne geçmek için önlem alınması gerektiğinin altını çizen Adıgüzel, defalarca Rekabet Kurulu'na başvuruda bulunduklarını ancak yanıt alamadıklarını belirterek, enerji ve bankacılık piyasalarında olduğunu fındık için de denetleme kurulu kurulması gerektiğine işaret etti. İşte o açıklamalar:  

"Bütün bunlar olurken Rekabet Kurulu ne iş yapıyor? Rekabet Kurulu'na daha önce defalarca başvurdum, fakat bir ses çıkmadı. Yapılması gereken şudur. Derhal enerji piyasasındaki gibi EPDK, bankalardaki gibi BDDK gibi, FPDK Fındık Piyasası Denetleme Kurulu acilen kurulmalıdır."

Editör: TE Bilisim