ANKARA - CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, CHP İzmir Milletvekili Musa Çam ile DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu ve Maltepe Üniversitesi Hastanesi'nde işten çıkarılan 98 işçinin bir grup temsilcisiyle TBMM'de basın toplantısı düzenledi. 
Türkiye'de sendikalı olmanın, temel hak ve özgürlükleri kullanmanın bedelinin "işten atılma" olduğunu savunan Çelebi, işten atılan işçilerin büyük bir mücadele verdiklerini kaydetti. Çelebi, taşeron işçiliğe karşı da verilen büyük bir mücadele olduğunu dile getirdi. 

Taşeronlaşma sonucu işçi ölümlerinin ne kadar büyüdüğünün görüldüğünü ifade eden Çelebi, "En son Trabzon'da yaşanan olay, kış koşullarıyla ilgili tedbir almayanlar bugün ağıt yakıyorlar" dedi. 

Çelebi, işçi temsilcilerinin bugün Meclis'te siyasi parti gruplarıyla da görüşeceklerini kaydetti. 

DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, işçileri sendikalı olduğu için işten çıkartan herhangi bir işverene soruşturma yapan, yaptırım uygulayan bir örnek görmediklerini belirterek, "Maltepe Üniversitesi Hastanesi gibi bilim kurumu olan ve bilim insanları tarafında yönetilen bir işyerinde bile sendikalı olduğu için işçiler işten çıkarılıyorsa, işveren bu cesareti iktidardan almaktadır" diye konuştu. 

İşçiler de yaşadıkları süreçle ilgili bilgi verdi.
Editör: TE Bilisim