Ordu'nun Çaybaşı ilçesinde AK Parti'den aday gösterilmeyince istifa ederek BBP'ye katılan ve seçimlere de BBP Belediye Başkan Adayı olarak giren İsmet Yanık ile AK Parti'nin Belediye Başkan Adayı Hüseyin Semiz arasındaki yarış sonuçlandı. 

Resmi olmayan kesin sonuçlara göre Çaybaşı'da 44 sandıkta 10.448 seçmenden 9.597'si sandık başına gitti, 9.138 oy geçerli sayıldı. Kullanılan geçerli oyların yüzde 42.51'ine denk gelen 3.885 oyu mevcut Belediye Başkanı BBP Adayı İsmet Yanık alırken, AK Parti'nin adayı Hüseyin Semiz de yüzde 52.64'e denk gelen 4.810 seçmenden oy alarak seçimden galip çıkan isim oldu. Seçimlerde SP'nin Adayı Aydın Arslan 235, CHP'nin Adayı Enver Kandemir 148 ve BTP'nin Adayı Kenan Ekim de 60 oy aldı. 

BAŞKAN YANIK'A BAŞARILAR DİLEDİ

Çaybaşı Belediyesi'nin yeni Başkanı Hüseyin Temiz, önce İlçe Seçim Kurulu'ndan mazbatasını aldı, ardından görev devir-teslimi için Çaybaşı Belediyesi önünde düzenlenen törene katıldı. Törende mevcut Belediye Başkanı İsmet Yanık da hazır bulundu. Başkan Semiz, oldukça kalabalık bir topluluğa hitap etti ve sosyal medya hesabından paylaşımda bulunarak, "Rabbimizin takdiri, kıymetli halkımızın teveccühleri neticesi, Çaybaşı Belediye Başkanı seçilmemiz münasebetiyle bugün devir teslim törenimizi gerçekleştirdik. Belediye Başkanımız İsmet Yanık'a yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ediyor, bundan sonraki yaşamında başarılar diliyorum. Allah bizlere, Çaybaşı'mıza hayırlı hizmetler yapmayı nasip etsin inşallah" şeklinde konuştu. 

BAŞKAN YANIK DA HELALLİK İSTEDİ

Çaybaşı Belediye Başkanlığı görevini devreden mevcut Başkan İsmet Yanık da Çaybaşı halkından helallik istedi, "Bu süre içerinde istemeyerekte olsa kırdığım, üzdüğüm kardeşlerimden helallik istiyorum. Ben, tüm Çaybaşılı ve İlküvezli kardeşlerime hakkımı helal ettim. 31 Mart seçimlerin ülkemize milletimize hayırlı olsun" dedi.

Editör: TE Bilisim