ORDU - Van'daki terörist saldırıda şehit düşen Polis Memuru Osman Bodur'un cenaze törenine katılmak için Başbakanlık'a ait özel bir uçakla Ordu-Giresun Havalimanı'na gel Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli'yi Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Giresun Valisi Hasan Karahasan ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz karşıladı. 

Ordu-Giresun Havalimanı'nda gazetecilere açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı Canikli, "Türkiye'nin birlik bütünlüğünü ve egemenliğini hedef alan terör saldırısıyla karşı karşıyayız. Türkiye, son 40 yıldan beri terörle mücadele ediyor ama son dönemde Türkiye'nin yüz yüze geldiği terör hadisesi çok büyük boyutlu ve küresel ölçekli, yani sadece içerideki taşeronlarla yönetilen bir terör saldırısı söz konusu değil. Türkiye, yeniden bir egemenlik mücadelesiyle karşı karşıya. Onun mücadelesini veriyoruz" dedi.

Canikli açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Çünkü terör örgütü, onu destekleyenler, tahrik edenler, piyasaya sürenler hepsi birlikte Türkiye'nin bölünmez bütünlüğüne yönelik bir saldırı peşindeler. Yani şu andaki karşı karşıya kaldığımız terörün gerçek boyutu budur. Sadece PKK terör örgütü değil mücadele ettiğimiz. Çok daha büyük boyutlu, çok daha hain hedefleri emelleri olan bir terör saldırısıyla karşı karşıyayız. Bu olay Türkiye'nin de merkezinde bulunduğu, aslında içinde bulunduğu bu bölgenin yeniden şekillendirilmesinin bir parçası olarak karşımıza çıkıyor. Herkes bunun farkında ve terörle, onu destekleyenlerle bu mücadele bütün kaynaklar kullanılarak en etkin bir şekilde sürdürülüyor. Terör ve onu destekleyenler bu topraklardan ellerini çekene kadar, bu topraklardan tamamen ortadan kaldırılana kadar, terörün nefesi tüketilene kadar içeride ve dışarıda bui mücadele devam edecek. Bu Türkiye'nin birlik mücadelesi, bekaa mücadelesi, gelecek mücadelesidir. O yüzden bu anlayışla yürütüyoruz."
Editör: TE Bilisim