ANKARA - Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, "Ak Parti hükümetlerinin en önemli özelliklerinden biri de bitmez bir çalışma ve hizmet aşkı ile hedefleri egale edip, yeni hedeflerin ardından koşmaktır" dedi.

Eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Bakanlık binasında düzenlenen törenle görevi yeni Bakan Nurettin Canikli'ye devretti. Canikli, devir teslim töreninde yaptığı konuşmada, Hayati Yazıcı'nın, bakanlığı döneminde reform olarak nitelendirilebilecek birçok çalışmaya imza attığını söyledi. Aldıkları bayrağı daha yukarılara taşımanın kendilerinin sorumluluğu olduğunu vurgulayan Canikli,  "Ak Parti hükümetlerinin en önemli özelliklerinden biri de bitmez bir çalışma ve hizmet aşkı ile hedefleri egale edip, yeni hedeflerin ardından koşmaktır" diye konuştu.

Yazıcı döneminde, esnaf ve sanatkarların finansman ihtiyaçlarının karşılanması noktasında da önemli çalışmaların yapıldığını vurgulayan Canikli, "2002 yılında esnaf ve sanatkarlar yüzde 47 faizle kredi kullanabiliyordu, bugün bu oran yüzde 4-5'lere geriledi. Ciddi anlamda da bir kamu desteği söz konusudur. Bu noktada kullanılan kredilerin 75-76 kat artması da bir reformdur" değerlendirmesinde bulundu.

Canikli, yarım kalan projelerin tamamlaması için de çalışacaklarını belirterek, gümrüklerdeki kayıp ve kaçağın minimum seviyeye indirilmesi noktasındaki yürütülen çalışmaları sürdüreceklerini ifade etti. Nurettin Canikli, Yazıcı'nın bilgi ve birikiminden her zaman faydalanmak istediklerini de sözlerine ekledi. Hayati Yazıcı da Türkiye'yi ticaretin en kolay, en hızlı ve en güvenilir yapıldığı ülke konumuna ulaştırma hedefi doğrultusunda çalıştıklarını söyledi.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın, Türkiye’nin ekonomik hayatının her yönüyle ilgili olduğunu kaydeden Yazıcı, 3-5 yıl içerisinde TBMM’de çıkan kanunlarla, bakanlığa 5 bin dolayında yeni kadro kazandırıldığını ifade etti. Yazıcı, Ak Parti hükümetlerindeki görevine 29 Ağustos 2007'de başladığını ve yine 29 Ağustos 2014'de görevinin sona erdiğinin altını çizdi. Yazıcı, daha sonra görevi devrettiği Nurettin Canikli'yi tebrik etti.

Konuşmaların ardından Yazıcı ve Canikli birbirlerine çiçek ve hediye takdiminde bulundu.
Editör: TE Bilisim