AK Parti'de Ordu belediye başkan adayları açıklandı. Çaybaşı'da AK Parti İlçe Başkanı ve eski İl Genel Meclisi Üyesi Hüseyin Semiz aday gösterildi. Çaybaşı Belediye Başkanı İsmet Yanık aday gösterilmemesi karşısında mahşeri bir kalabalıkla ilçede basın toplantısı düzenledi, AK Parti'den istifa ettiğini açıklayarak 31 Mart'da yeniden aday olacağını söyledi.

Geçtiğimiz akşam Çaybaşı İlçesi'ne bağlı İlküvez Beldesi'nde yaklaşık 2 bin kişilik bir istişare toplantısı düzenleyen Çaybaşı Belediye Başkanı İsmet Yanık, Tv52'de Akın Çiçek'in sunduğu Yeni Gün programına telefon bağlantısıyla katıldı.  

"BAĞIMSIZ ADAY OLACAK"

AK Parti tarafından aday gösterilmemesi karşısında partisinden istifa edeceğini açıklayan Yanık, bağımsız adaylık konusunda da "Büyük ihtimal öyle düşünüyoruz. Şu an kararımızı vermedik, bugün istifamızı vereceğiz" diye konuştu. 

"31 MART AKŞAMI MİLLETİMİZ ÇAYBAŞI'DA GÖSTERECEK"

Telefonda sesi titreyerek konuşan Çaybaşı Belediye Başkanı İsmet Yanık, özellikle AK Parti Ordu İl Başkanı Halik Tomakin ve İl Yönetim Kurulu üyelerine sitem etti. İşte o açıklamalar:   

"Aranmadım bile, söylenmedi bile. Sayın milletvekillerime, Sayın İl Başkanım tamam ben aday değilsem söyleyin. Ben de diyeyim ki, ben bu dönem aday olmayacağım, ama şu kardeşimizin de önünü açarak beraber yola devam edeceğiz diyeyim. Hiçbir tanesi bizi dikkate almadılar. Hiçbirisi telefonlarımıza dahi çıkmadı. Böyle millete tepeden bakma olabilir mi? Büyükşehir Belediye Başkanımızı 15-20 defa aradım bir defa dönmedi. Bu mu dava adamlığı? Bu mu dava sahipliği? İşte bu dava sahipliğini inşallah milletimiz 31 Mart akşamı Çaybaşı'nda gösterecek." 

Editör: TE Bilisim