Türkiye Triatlon Federasyonu tarafından 13-14 Temmuz 2019 tarihleri arasında Ordu'nun Ünye ilçesinde M3, Yıldız, Genç, Elit, Yaş Grubu ve Paratriatlon kategorilerinde yapılacak olan  Triatlon Türkiye Şampiyonası'nın 'bütçe yetersizliği' nedeniyle Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı tarafından iptal edildiği iddia edildi. 

ÜNYE BASININDAN BÜYÜK TEPKİ VAR

Ünye'de yayın hayatını sürdüren ve Unyenethaber.com haber sitesinin sahibi Cihan Çakır, söz konusu etkinliğin Ünye Belediyesi'ne 90 bin TL'lik maliyeti olacağını belirterek iptal edildiği iddiasını 'akıl tutulması' olarak değerlendirdi. Şampiyonayı düzenleyen Türkiye Triatlon Federasyonu, yurt genelinde Gelibolu, Didim, Eğirdir, İstanbul, Kuşadası ve Alanya'da düzenlenen etkinliklerin Karadeniz ayağını ise sadece Ünye'de düzenliyordu. Gazeteci Cihan Çakır, "Çözüm üretmeden Başkanlık olmaz" dedi.

KARADENİZ BÖLGESİ'NDE SADECE ÜNYE'DE YAPILIYORDU

Türkiye Triatlon Federasyonu, Ünye'deki Türkiye Şampiyonası'nın ardından 3-4 Ağustos'ta Eğirdir'de Triatlon-Aquatlon Türkiye Şampiyonası'nı, 17-18 Ağustos'ta İstanbul'da Balkan Şampiyonasını, 14-15 Eylül tarihleri arasında Kuşadası'nda farklı gruplarda Triatlon Türkiye Şampiyonası'nı ve son olarak da 5-6 Ekim tarihleri arasında Alanya'da ETU Avrupa Kupası Ulusal Müsabakası'nı düzenleyecekti.

Editör: TE Bilisim