ANKARA - 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Başbakanlık Yeni Bina'da gençleri kabul eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, burada yaptığı konuşmada 'müstehak' tartışmasıyla ilgili olarak, "Bunu benim o madenlerde çalışan kardeşlerime söylemeye kimsenin hakkı yok" diyerek Cumhuriyet savcılarını göreve çağırdı.

"KÖŞE YAZARI MÜSVEDDELERİ"
"SAVCILAR LÜTFEN BUNUNLA İLGİLENSİN"

"Öyle ki, işte şu anda ortak bir acıyı yaşıyoruz, değil mi? İnsani bir trajedi üzerinden bile kamplaşma, kutuplaşma üretebiliyorlar" diyen Erdoğan, şunları söyledi: 

"Hatta Soma'da ölen vatandaşlarımıza 'onların bu ölüme müstahak olduğunu' söyleyecek kadar insanlıktan nasibini almayan, vicdani duygulardan nasibi olmayan köşe yazarı müsveddelerini görüyoruz. Bunu benim o madenlerde çalışan kardeşlerime söylemeye kimsenin hakkı yok. Bunlar aslında savcılıkları devreye sokması gereken bir olaydır. 'Savcılar da lütfen bununla ilgilensin' diyorum. Orada emeğini, alın terini, her türlü oradaki tehdide rağmen ortaya koymuş olan o vatandaşlarımıza bu şekilde bir yaklaşım, insanlıktan nasibini alan kimsenin düşünce dünyasında geçmez. Daha yasımızı tutamadan, acılarımızı yaşayamadan, hatta cenazelerimizi defnetmeden bu çirkin tuzakların devreye girdiğini görüyoruz. Biz acıları paylaşan ve paylaşarak bal eyleyen bir milletiz."
Editör: TE Bilisim