ANKARA - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bu haftaki Meclis Grup toplantısına, "Tarih, nice acılara, nice kayıplara, nice haksızlıklara şahit olmuştur. Seneler seneleri kovalayıp asırlar asırları takip etse de bazı olaylar hiç unutulmamıştır" diyerek başladı.

Katledilen masumların herkesin acısı ve hüznü haline geldiğini söyleyen Bahçeli, Aşure Günü'nü kutlayarak, "14 asır önceki Kerbela vahşeti maalesef her gün yaşanmaktadır. Mezhep gerilimi, mezhep karşıtlığı, mezhep kutuplaşması pimi çekilmiş bomba gibi neredeyse saat başı patlamaktadır. Ölen Müslüman, öldüren yine Müslüman'dır. Kıyan Müslüman, kıyılan yine Müslüman'dır. İster Sünni, ister Şii olsun; mezhepçi bakış ve yaklaşımlar İslamiyet'in iliğini kurutmakta, kanını emmektedir. İslam Dünyası'nın şu an ki durumu tam bir felaketi işaret etmektedir. IŞİD gibi terör örgütleri böylesi bir zeminden yeşermiştir" dedi.

"İSLAM OPERASYON SAĞANAĞI ALTINDADIR"

MHP Genel Bahçeli Devlet Bahçeli sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yüce dinimiz İslam, mazisi çok eskiye giden bir operasyon sağanağı altındadır. Haçlı saldırılarıyla amaçlarına ulaşamayanlar, şimdilerde değişik senaryo ve oyunlarla Müslümanların varlık ve inanç haklarına saldırmaktadır. Mezhepçi aymazlık bu kapsamda silah gibi kullanılmaktadır. Sırf Şii veya Sünni olduğu için insanlar katledilmektedir. Ön tarafta Müslümanlar birbirini yiyip tüketirken, arka tarafta haritalarla oynanmakta, kaynaklar sömürülmektedir. Asırlar önce yaşanan olayların kızgınlığıyla alevlenen vekalet savaşları devamlı körüklenirken, Washington'da, Londra'da, Berlin'de, Paris'te Müslümanlar için defin merasimi hazırlığı hızla sürmektedir. Ortadoğu'daki petrol kuyularının etrafında vızır vızır dolaşan emperyalist acımasızlık, iç bölünmeleri kaşıyarak, tahrik ederek ve kışkırtarak amacına ulaşmanın hevesindedir. Maalesef İslam toplumları da buna alet olmaktadır."

"TÜRK MİLLETİ'NİN PARÇALANMASI PLANLANMAKTADIR"

Özellikle son dönemlerde yaşanan olaylara değinen MHP Lideri Bahçeli, "Malum çevrelerin, etnik ve mezhep cepheleşmesinin Türkiye'ye de sıçraması için özel bir çaba harcadığını görüyoruz. Ortadoğu'daki kaos havasının ülkemize bulaşması maksadıyla yoğun çabalar sergilendiğini tüm çıplaklığıyla izliyoruz. Alevi-Sünni, Türk-Kürt, laik-antilaik, inanan-inanmayan, Doğulu-Batılı gibi suni ayrımlarla Türk milletinin çözülmesi ve parçalanması planlanmaktadır" dedi.

"AKP UMUT TACİRLİĞİ YAPIYOR"

MHP Lideri özellikle Alevi İslam inancına mensup kesimin istismar edildiğine dikkatleri çekerek, bir takım hassasiyetlerle oynandığını söyledi. Bahçeli, "AKP, yıllardan beridir Alevi Çalıştayları düzenlemekte, umut tacirliği yapmaktadır. Ne var ki, halen bu alanda bir arpa boyu mesafe alınamamış, oyalama taktikleriyle yıllar israf edilmiştir. Başbakan Davutoğlu yeni bir çalışmadan bahsetse de, Hükümet'in Alevi İslam inancına sahip kardeşlerimizin beklentilerine cevap bulması ve ihtiyaçlarını karşılaması mümkün görülmemektedir." dedi.

"KAR HIRSI VİCDANSIZLIĞIN ÖRTÜSÜ OLAMAYACAKTIR"

28 Ekim 2014'te Karaman'ın Ermenek ilçesi Güneyyurt Beldesi yakınlarında yaşanan maden kazasına da değinen Bahçeli, "Ne üzücüdür ki, bu 18 işçimize hala ulaşılamamıştır. Kurtarma çalışmaları günlerdir sürmektedir. Ailelerin tedirgin ve kaygılı bekleyişleri devam etmektedir. Kaza göz göre göre gelmiştir. Torba Kanunla getirilen yer altında 6 saatten fazla çalışmama kuralına işverenler riayet etmemiştir. Daha önce, dışarı çıkarak yemek yiyen işçilerimiz, firmaların dayatmasıyla yerin altında, insanlık dışı şartlarda karınlarını doyurmaya zorlanmışlardır. Su baskını sonucu yerin yüzlerce metre altında kalan işçilerimiz; ihmalkârlığın, sorumsuzluğun ve maliyetleri azaltma adına insan canını umursamayan bir zihniyetin kurbanıdır. Kar hırsı, vicdansızlığın örtüsü olamayacaktır. Daha çok üretim hedefi, işçi sağlığı ve iş güvenliğini yok sayarak, köle düzenini kurumsallaştırarak sağlanamayacaktır.

"TÜRKİYE'DE İNSAN CANI ÇOK UCUZDUR"

Özellikle kazayla ilgili olarak yapılan doğal afet açıklamasına da tepki gösteren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Bu pişkinliğin, bu utanmazlığın, bu edepsizliğin hesabı mutlaka sorulmalıdır. Türkiye'de insan canı ne yazık ki çok ucuzdur. Dünya'da en çok maden kazası Türkiye’de yaşanmaktadır. Teknik ve fiziki alt yapı eksiklikleri, denetimdeki açıklar, siyaset ve ticaret arasındaki menfaat bağları insan canını riske atmaktadır" dedi.

"TAŞERONLAŞMA CAN YAKMAKTADIR"

MHP Lideri sözlerini şöyle devam etti: "Güneş yüzü görmeden nasibini toprakta arayan, kömürden ekmek çıkaran, helal kazancı için kazma kürek sallayan vatan evlatlarının perişanlığı hepimizi kaygılandırmaktadır. Taşeronlaşma can yakmaktadır. Bu çerçevede çalışan işçilerin sayısı 750 bine yaklaşmıştır. İş güvenliğindeki derin açmazlar cinayet gibi kazalara neden olmaktadır. Geçtiğimiz hafta Ermenek için üzülürken, Bartın ve Zonguldak'tan yine maden kazaları bağlamında üç acı kayıp haberi gelmiştir. Artık madenlere neşter vurulmalı, seriye bağlanan katliam gibi iş kazalarının önüne geçilmelidir. Madenlerdeki ölümlerde, kimin payı, kim dahli ve kimin parmağı varsa silsile yoluyla en ağır şekilde cezalandırılmalıdır. Madenlerde radikal ve seferberlik boyutunda önlemler almak için vakit daralmaktadır. Ankara'da yasa yapıp, Ermenek’teki kazanın kaynağına kafa yormak inandırıcı değildir. Her şey meydandadır."

"AKP'NİN GİTMESİNE AZ KALMIŞTIR"

3 Kasım 2002 seçimlerinin üzerinden 12 yıl geçtiğini hatırlatan Bahçeli, "Bu süre zarfında 58, 59, 60, 61. Cumhuriyet Hükümetleri görev yapmıştır. Erdoğan sonrası kurulan bağımlı 62. Hükümet ise halen işbaşındadır. Biliyor ve inanıyorum ki, önümüzdeki yıl dirilen, ayağa kalkan, küllerinden yeniden doğan Türkiye'nin müjdesi 63. Hükümet olacaktır. AKP'nin gitmesine az kalmıştır. AKP artık olmayacak, millet bu karabasandan kurtulacaktır. 12 yılı deviren bozgun dönemi demokrasi destanıyla kapanacaktır" dedi.

"SÜREÇ TAM BİR CURCUNA, TAM BİR KARGAŞA, TAM BİR KAOSTUR"

Çözüm Süreci'ni de eleştiren Bahçeli sözlerini şöyle tamamladı:

"Hükümet özellikle, Türkiye’nin bekasını ateşe atmıştır. PKK, AKP’yle birlikte parsayı toplamış, voleyi vurmuş, altın yıllarını yaşamıştır. 2002'de sıfırlayan terör AKP'yle canlanmıştır. İmralı Adası'ndaki canibaşı pazarlıklarla belini doğrultmuş, tavizlerle bilenmiştir. PKK mahkemeler kurmakta, yol kesmekte, haraç toplamakta, özerklik ilan etmekte, kanlı eylemlerini sıklaştırmaktadır. Doğu ve Güneydoğu kamu gücünden arındırılmaktadır. Devlet otoritesi sıfırlanmaktadır. PKK meseleyi uluslararası platforma taşımak için son kozlarını kullanmakta, uluslararası güçlerin, mesela ABD’nin sürece dahil olmasını istemektedir. Türkiye çözülmeyle kanlı savaş tehditleri arasına sıkıştırılmıştır. Kırmızı kitabı kaleme alanlar, Türkiye’nin üzerine kırmızı kalem çekmek üzeredir. Süreç tam bir curcuna, tam bir kargaşa, tam bir kaostur."
Editör: TE Bilisim