Eski bakanlardan Ali Babacan, beraberinde Hasan Canpolat, Mehmet Emin Ekmen ve İdris Şahin ile birlikte parti kuruluş evraklarını İçişleri Bakanlığı'na teslim etti. 

90 kişilik kurucular arasında Sadullah Ergin, Nihat Ergün gibi AK Parti'de bakanlık yapmış isimler de dikkati çekerken 2019 Ekim ayında AK Parti'den istifa eden Bayburt doğumlu Bağımsız İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu yer alıyor. Ağırlıklı olarak Doğu ve Güneydoğu kökenli isimlerin yer aldığı listede batısından doğusuna Karadeniz'den de bir çok isim var. 

PARTİNİN KISA ADI 'DEVA' MI?

Partinin kuruluş toplantısının 11 Mart Çarşamba günü Ankara'da yapılacağı öğrenilirken, kesin parti ismi ve amblemi de aynı gün açıklanacak. Ancak kulislerler, partinin adının kısa adı DEVA olan Demokrasi ve Atılım Partisi olacağı konuşuluyor.
 
LİSTEDE ORDU'DAN KİMSE VAR MI? 

Babacan'ın listesinde Ordulu, ya da Ordu'dan herhangi bir isim yok. Ancak Karadeniz Bölgesi'nin batısından doğusuna bir çok isim yer alıyor. Bayburt doğumlu Bağımsız İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Of doğumlu Marka Müdürü Zeynep Tatar, Çaykara doğumlu Ev Hanımı Nevim Bilici, Bayburt doğumlu Avukat Mustafa Yeneroğlu, Trabzon doğumlu İş İnsanı Musa Malik Yıldırım, Düzce doğumlu Avukat Metin Kaşıkoğlu, Tonya doğumlu Avukat İdris Şahin, Rize doğumlu İlahiyatçı Hasan Karal ve Bartın doğumlu Yazılım Mühendisi Altuğ Ankaralı. 

Editör: TE Bilisim