ANKARA - TBMM'de gazetecilerin sorularını yanıtlayan İçişleri Bakanı Efkan Ala, Gezi olaylarının yıldönümü olduğunun belirtilmesi üzerine, "Biz her zaman, her gün en iyi güvenlik hizmetini vatandaşlarımıza nasıl sunarız, huzur ve güvenliği nasıl temin ederiz; onun çalışmasını yapıyoruz, onun çabası içerisindeyiz. Başkaları için bazı günlerin önemi olabilir ama bizim için o gün de, o günler, o tür günler de en iyi güvenlik hizmetini sunmamız gereken günlerden biridir" şeklinde konuştu. 

"SOMA İSTİHBARATINI PAYLAŞAMAYIZ"

"Soma'da birtakım olaylar da yaşandı. Size gelen bir duyum var mı?" sorusuna Ala, şu yanıtı verdi: "Tamam ama biz de güvenlik önlemlerini alıyoruz. Biz istihbarat bilgilerini kamuoyuyla paylaşamıyız. Biz gereğini yaparız. İstihbarat bilgileri kamuoyuyla paylaşılmak için gelmez. O gün de ondan sonraki günler de en iyi kamu hizmetini sunmak için program yaparız, proje yaparız, plan yaparız ve yapıyoruz da. Vatandaş kendi huzur ve güvenini bozan, kamu mallarına zarar veren, toplumun huzur ve güvenini bozan hareketlerden memnun olabilir mi? Biz de onların huzur ve güvenini sağlamak için bize düşeni yapıyoruz, bundan sonra da yapacağız." 

"SİVİL ŞEHİT ÇALIŞMASI YAPILIYOR"

Ala, Soma'daki faciada yaşamını yitirenlerin "sivil şehit" sayılması için sürdürülen çalışmanın anımsatılması üzerine, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın çalıştığını ifade ederek, "Orada bir birim de kuruldu zaten. Onlar çalışma yapıyorlar" dedi.
Editör: TE Bilisim