CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, sosyal medya hesabı olan Facebook'tan yaptığı canlı yayında çeşitli iddialar ortaya atarak Ordu Büyükşehir Belediyesi'ni eleştirdi. Ancak Adıgüzel'in iddialarının kısa bir süre sonra asılsız olduğu ortaya çıktı. 

Özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla yıkımı gerçekleştirilen ve Ordu'nun en büyük ucubelerinden biri olarak kabul edilen denize sıfır çok katlı binaları gündemine alan Adıgüzel, bu alana yapılacak olan düzenlemelerle ilgili çeşitli belgeleri sosyal medya hesabındaki canlı yayında takipçilerine gösterdi. 

Söz konusu alana yapılması planlanan yeni düzenlemelerin projelendirilme çalışmalarını eleştiren Adıgüzel, "Diyor ki; Kirazlimanı Mahallesi'ndeki Belde Evler'in alanına uygulama projesi. Peyzaj vesaire projesi. Proje bedeli burada 173 bin lira olarak gözüküyor. ORKENT İnşaat İmar Sanayi Ticaret. Peki adrese bakıyoruz. Bakın en alttaki kırmızı ile işaretlenen, çerçevelenen alanı bir hep beraber, tüm Ordu halkının izlemesini istiyorum. Ne yazıyor biliyor musunuz? Bu ORKENT'in, Belediye'den iş alan, Belediye'nin iş verdiği bir özel firmanın adresine bakıyoruz. Adres ne diyor biliyor musunuz? Durugöl Mahallesi, Atatürk Bulvarı OSKİ Ana Binası, Altınordu. OSKİ kim? Belediye. Belediye'nin ihale verdiği firma ey güzel Ordulular, OSKİ Belediye Binası'nda oturuyor. Belediye binasını adres göstermiş. Ya bu kadar mı olur? Bu kadar mı yüzsüzlük olur? Siz ne yapıyorsunuz? Yani Belediye'nin içerisinde oturan, Belediye'yi kullanan bir özel firmaya Belediye ihale veriyor. İşte adres burada, kağıdı da utanmadan yayınlıyorlar" ifadelerini kullandı. 

ADIGÜZEL'İN YİNE ASILSIZ İDDİALARDA BULUNDU
O FİRMANIN BELEDİYE İŞTİRAKİ OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

CHP'li Adıgüzel'in "Belediye'nin ihale verdiği firma OSKİ Belediye Binası'nda oturuyor. Belediye binasını adres göstermiş" dediği o firmanın, aslında Büyükşehir Belediyesi'nin iştirak şirketi olduğu ortaya çıktı. Orken İnşaat İmar Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi'nin 11 Ocak 2021 tarih, 10242 sayılı nüshasının 1163'üncü sayfasındaki tescile göre tek ortak olarak Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin bir diğer iştirak şirketi olan OREN Ordu Çevre Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş.'ye ait. İşte bunu kanıtlayan Ticaret Sicil Gazetesi'nin tescil örneği.

Editör: TE Bilisim