AK Parti 1. Olağanüstü Büyük Kongresi'yle 27 Ağustos 2014'te partiye veda eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anayasa değişikliğinin ardından "beşinci çocuğu" olarak nitelendirdiği partisine 979 gün sonra yeniden üye olarak döndü. Düzenlenen törende ilk olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 979 gün sonra kurucusu ve doğal lideri olduğu AK Parti'ye gelerek üyelik beyannamesini imzaladı ve partiye üye oldu. 

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nden makam aracıyla AK Parti'ye hareket eden Erdoğan'a, çok sayıda araç konvoyla eşlik etti. Erdoğan, AK Parti'ye Söğütözü Caddesi üzerindeki genel başkan girişinden girdi. Erdoğan'ı burada, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, TBMM Başkan Vekili Ayşenur Bahçekapılı ve AK Parti genel başkan yardımcıları tarafından karşılandı.

"ÜYELİK BEYANNAMESİNİ İMZALADI"

Erdoğan, parti genel merkezinde üyelik beyannamesini imzalayarak AK Parti'ye üye oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 21 Mayıs'ta yapılacak AK Parti 3. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde genel başkan seçilmesinin ardından sadece parti üyesi olarak değil parti genel başkanı olarak Cumhurbaşkanlığı görevini sürdürecek.

"YUVAMA SEVDAMA YENİDEN DÖNÜYORUM"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sözlerine, "Anayasa gereği ayrılmak zorunda kaldığım kurucusu olduğum partime, yuvama, sevdama, aşkıma bugün yeniden dönüyorum" diyerek başladı ve "Tam 979 gün sonra bu hasret hamdolsun sbona eriyord. Bugfün burada bir kez daha selamun aleyküm diyerek heyetinizin içine tekrar dahil oluyorum. Bu ayrılık bir resmi ayrılıktı. Aramızdaki mesafe mevzuat gereği olan bir mesafeydi. Gönlümüz hep beraber oldu hep beraberdi. Gönüllere sınır çizmek, gönüllere duvar örmek mümkün değildi." dedi. 
Editör: TE Bilisim