ORDU - Ordu 19 Eylül Gazeteciler Derneği tarafından düzenlenen bir program ile Ordu'da vefat eden gazeteciler mezarları başında dualarla anıldı. Şehir Mezarlığı'nda bulunan merhum gazeteciler Ali Rıza Gürsoy, Haldun Altunel, Osman Kurtuluş, Bilal Köyden, Kazım Vardar, Erol Ataşan ve Alaattin Benal mezarları başında düzenlenen törenle anıldı.

Düzenlenen programa Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Ordu 19 Eylül Gazeteciler Derneği Başkanı Erdoğan Erişen, Ordu İnternet Gazetecileri Derneği Başkanı Bahtiyar Kahveci, Ordu Olay Gazetesi Sahibi Zeki Mesut Özel'in yanı sıra dernek üyeleri ve gazeteciler katıldı. Düzenlenen etkinlikte bir konuşma yapan Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş "Ordu Basınının güçlü olmasında emeği geçen merhum gazetecileri saygı ile anıyorum" dedi. Tekintaş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu mesleğe ömürlerini vermiş ve vefat etmiş olan gazetecilerimizin mezarları başında ziyaret ediyoruz. Mekanları cennet olsun. Onların güçlü kalemleri sayesinde Ordu basını şu anda çevre illere bakıldığında güçlü konumdadır. Ben merhum gazetecilere bir kez daha Allah'tan Rahmet ailelerine ise sabırlar diliyorum" dedi.

Ordu 19 Eylül Gazeteciler Derneği Başkanı Erdoğan Erişen ise yaptığı konuşmada, "Ordu basınının duayeni olarak görünen üstadlar Ordu'ya büyük hizmetler verdi. Ben açmış oldukları bu yoldan dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından vefat eden gazetecilerin kabirleri başında Kuran okundu, dualar edildi.
Editör: TE Bilisim