ORDU - Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından her yıl düzenlenen ve 56 yıldır geleneksel hale getirilen 'Başarı Ödülleri'nde bu yıl Ordulu bir gazeteci de ödül aldı.

İhlas Haber Ajansı Ordu Muhabiri Metin Akyürek, Türkiye'nin dört bir katılan yüzlerce gazeteci arasından sıyrılarak, 28 Mart 2015'te servis edilen "Zozo" konulu fotoğrafıyla 'Övgü'ye değer görüldü. Vefat eden sahibinin mezarını her gün ziyaret ederek vefasını gösteren bir köpeğin hikayesini ele alan fotoğraf, ödül alan 2 fotoğraftan biri oldu. Akyürek, Nisan ayında düzenlenecek törende ödülünü alacak.

SEÇİCİ KURUL KİMLERDEN OLUŞTU?

Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri Gazetecilik Seçici Kurulu Habertürk Gazetesi Genel Koordinatörü Ayşe Özek Karasu, Milliyet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Bertan Ağanoğlu, İHA Genel Müdür Yardımcısı İsmail Ballı, Hürriyet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Necdet Doğan, Gazeteci Sevim Ertemur, TGC Başkan Vekili ve Hürriyet Gazetesi Yazarı Vahap Munyar ve Özgür Düşünce Gazetesi Ekonomi Müdürü Zafer Özcan'dan  oluştu. 

Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri Görsel Basın Seçici Kurulu'nda TRT Muhabiri Dr.Engin Başçı, CNN Türk Muhabiri ve TGC Yönetim Kurulu Üyesi, Kadın Komisyonu Koordinatörü Göksel Göksu, İstanbul Aydın Üniversitesi'nden Yrd. Doç. Dr. Gökmen Karadağ, A Haber Şef Editörü ve TGC Yönetim Kurulu Üyesi İhsan Yılmaz, TGC Genel Sekreteri Sibel Güneş, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo TV Sinema Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şükran Esen ve Halk TV Haber Müdürü Ümit Aslanbay yer aldı. 
 
İnternet Seçici Kurulu'nda TGC Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Özdemir, Gözlem Gazetesi İstanbul Temsilcisi ve TGC Yönetim Kurulu Üyesi Celal Toprak, Hürriyet Gazetesi Dijital Haber Koordinatörü Emre Kızılkaya, Hürriyet Dijital İçerik Direktörü Ercüment İşleyen, Gazeteci Erol Önderoğlu, Cumhuriyet.com.tr Yayın Yönetmeni Oğuz Güven ve TGC Başkan Yardımcısı Dr. Recep Yaşar yer aldı. 

Ödül alan diğer gazetecilerin isimlerini http://www.tgc.org.tr/duyuru.asp?did=1224 adresinden öğrenebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim