İSTANBUL - İlk olarak Basın İlan Kurumu servis müdürlüklerini ziyaret eden Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, personel ile tek tek tokalaşarak çalışmalarında başarılar diledi. 
Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, ziyarete ilişkin yaptığı açıklamada, "Basından Sorumlu Başbakan Yardımcısı olarak, göreve başladığımdan bu yana basınla ilgili tüm kurumlarımızı ziyaret ettik. Bu kurumlarımızın sorunlarını, atılabilecek adımları, önümüzdeki döneme ilişkin perspektifleri paylaşmak bakımından hem kamu kurumlarımızı hem de basın meslek kuruluşlarının önemli bir kısmı ile bir araya geldik. Bu çerçevede uzun süredir Sayın Genel Müdürümüzle ve Sayın Yönetim Kurulu Başkanımızla planladığımız ziyaret bugün nasip oldu. Arkadaşlarımızdan Basın İlan Kurumu’nun genel durumu hakkında bilgi alacağız. Önümüzdeki döneme ilişkin neler yapılabilir, Kurum bünyesinde atılması gereken adımlar nelerdir bunları görüşeceğiz. Bu kapsamda yaptığımız bir ziyarettir. Hayırlı ve faydalı olmasını temenni ediyorum" dedi.

Daha sonra Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ertem ve Genel Müdür Yakup Karaca'dan kurum çalışmaları hakkında ayrıntılı bilgi alan Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş’a ziyaretin anısına; Birinci Dünya Savaşı'nda esir düşerek Myanmar (Burma) Askeri Esir Kampı'na götürülen Osmanlı sivilleri tarafından çıkarılan İrawadi Gazetesi'nin 19 Şubat 1919 tarihli nüshasının pirince işlenmiş tablosu hediye edildi. 
Editör: TE Bilisim