ORDU - Ordu basınının duayen isimlerinden Gazeteci ve Yazar Uğur Gürsoy, 88 yaşında hayata veda etti. Merhum Gazeteci Gürsoy, bir süredir tedavi görüyordu.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu'nun da kurucusu olan Uğur Gürsoy, 14 Ocak 1929'da Ordu'da dünyaya geldi. İlk ve orta tahsilini Ordu'da, lise eğitimini de Trabzon'da tamamladı. 

Gazetecilik mesleğine babası Ali Rıza Gürsoy'un kurduğu Tekâmül Gazetesi'nde başlayıp, Gürses ve Hareket gazetelerinde sürdürdü. 

1964'te Ordu Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu'nu (OBKT) kurdu. 1972-1982 arasında Hürriyet Gazetesi Karadeniz Bölge Şefliği ve Basın Konseyi üyeliği yaptı. Uğur Gürsoy'un Ordu'nun sosyal ve kültürel gelişimini ve Ordu Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu'nun kuruluş hikâyesini anlattığı "Yaşasın Bizim Tiyatro" adlı bir de kitabı bulunuyor. 88 yaşında hayata veda eden Uğur Gürsoy, halen yayın hayatını sürdüren Ordu Tribün Gazetesi'nin de başyazarlığını yapıyordu. 

Merhun Gazeteci Yazar Uğur Gürsoy için 30 Haziran Cuma günü saat 11:30'da Ordu Büyükşehir Belediyesi Merkez Yerleşkesi önünde tören düzenlenecek. Daha sonra Yalı (Aziziye) Camii'nde öğle namazına müteakiben kılınacak cenaze namazının ardından Kirazlimanı Aile kabristanlığında toprağa verilecek.
Editör: TE Bilisim