TÜRKİYE'de mevcut sistemle televizyonculuk yapmak zor. Çeyrek asra yakın bir süredir yayınlarını İzmir merkezli sürdüren ve Ege Bölgesi'nin de sevilen kanallarından birisi olan Ege Tv, dün geceden itibaren yayın hayatını noktaladı.

Uzun bir süredir ekonomik sıkıntılarla boğuşan ve yaklaşık 1 yıldır da el değiştireceği konuşulan Ege Tv, Yönetim Kurulu Başkanı Cem Bakioğlu'nun aldığı kararla, 23 yıllık kapısına kilit vardı. 40'a yakın çalışanının bulunduğu Ege Tv de, ekranını karartmak zorunda kalan televizyon kanalları arasına girdi.

UYDU KANALLARININ MALİYETİ NEDİR? 

Türksat 4A uydusu üzerinden yayınlarını sürdüren televizyon kanallarının aylık maliyetleri korkunç rakamları buluyor. Özellikle İstanbul ve Ankara merkezli holding televizyonlarının yanında büyük zorluklar yaşayan yerel ve bölgesel televizyonların en büyük maliyeti ise Türksat Uydu Haberleşme Kablo TV ve İşletme A.Ş.'ye yaptıkları ödemeler. Yerel ve bölgesel televizyon kanalları her ay, sadece yayın için Türksat'a aylık yaklaşık 22 bin dolar ödüyor. Bugünkü kur üzerinden sadece Türksat masrafı 78 bin lira civarlarında tutuluyor. Bunlara ek olarak, personel maaş ve sigorta maliyetleri, stüdyo ve elektronik demirbaşlar, yüksek hızlı internet, elektrik, su, telefon derken bir yerel veya ulusal televizyonun aylık maliyeti minimum 120 bin liranın altına düşmüyor. 20'nin üzerinde personel çalıştıran televizyonlar ise yaklaşık 180 bin liralık maliyetin üzerinde bir reklam pastası elde ederse para kazanmış oluyor.
Editör: TE Bilisim