Fatsa Belediyesi ve Fatsa Dernekler Federasyonu tarafından düzenlenen 2'nci Hamsi Şenliği'nde toplam 5 ton hamsi tüketildi. Şenliğin ev sahipliğini yapan Fatsa Belediye Başkanı Etem Kibar, Ordu Valisi Seddar Yavuz, AK Parti Ordu milletvekilleri Şenel Yediyıldız ve Ergün Taşcı'yı da ağırladı.

FATSA'DA 5 TON HAMSİ TÜKETİLDİ

Şenliğin geleneksel hale getirilmesini amaçladıklarını belirten Fatsa Belediye Başkanı Etem Kibar, "Geleneklerimizin ve göreneklerimizin yaşatılması ve yeni nesillere aktarılması için bu tür festivallere büyük önem veriyoruz" diye konuştu. Daha sonra Vali Seddar Yavuz, milletvekilleri Şenel Yediyıldız, Ergün Taşcı ve Başkan Kibar ızgara başına geçerek hamsi pişirdi. Yüzlerce vatandaşın da katıldığı şenlikte toplam 5 ton hamsi tüketildi.  

GÜLYALI'DA 1,5 TON HAMSİ TÜKETİLDİ

Ordu'nun Gülyalı ilçesine bağlı Kestane Mahallesi'nde düzenlenen 5'nci Hamsi Şenliği'ne Gülyalı Belediye Başkanı Ulaş Tepe, Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter yardımcıları Erdal Gülderen ve Suan Olgun, Kültür ve Turizm İl Müdürü Uğur Toparlak ile çok sayıda mahalle sakini ve vatandaşlar katıldı. Bu türlü şenliklerin birlik ve beraberlik olgusunu güçlendirdiğini söyleyen Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Erdal Gülderen, "Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak birlik ve beraberliğimizi güçlendirecek her çalışmanın her etkinliğin arkasındayız ve destekçisiyiz. Bugün burada gördüğümüz tablo da aynen bunu ifade ediyor" diye konuştu.  

Kestane Mahallesi Muhtarı Yusuf Yurtseven de, "Bizler bu etkinliklerin sadece aracı olduğunu biliyoruz. Amacımız insanları birbirleri ile kaynaşmasını sağlamak. İnşallah bu şenliğimizi daha da geliştirerek ilerleyen yıllarda daha kapsamlı yapacağız" şeklinde konuştu. Kestane Mahallesi İlköğretim Okulu bahçesinde düzenlenen şenlikte 1,5 ton hamsi tüketildi.

Editör: TE Bilisim