ORDU - Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Yunus Emre Sempozyumu'nun ilk oturumu Ünye'de yapıldı. Sempozyum dahilinde Şeyh Yunus Emre Külliyesi ziyaret edildi, Kuran'ı Kerim okunarak dualar edildi. Cuma namazı da Yunus Emre Camii'nde kılındı, ardından vatandaşlara yemek ikramında bulunuldu. 
 
Ünye Halil Efendi Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirilen sempozyuma Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu, Genel Sekreter Yardımcısı Hikmet Yıldırım, Ünye Şeyh Yunus Emre Derneği Başkanı Yaşar Argan, Ordu Büyükşehir Belediyesi daire başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Ünye Şeyh Yunus Emre Derneği Başkanı Yaşar Argan yaptığı konuşmada, Yunus Emre sevgisini vurguladı. Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar da konuşmasında, Yunus Emre'yi anmaktan çok onu anlamaya, sevgi diliyle konuşmaya ihtiyaç olduğunun altını çizdi. Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu da konuşmasında, Ünye'de ilk kez Yunus Emre'nin bilimsel ve ulusal anlamda anıldığını belirterek, önümüzdeki yıllarda yapılacak olan etkinliklerin Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ordu Üniversitesi'yle birlikte gerçekleştirileceğini söyledi.

Sempozyum'un ilk oturumuna Prof.Dr.Ünal Kılıç başkanlık ederken, konuşmacı olarak da Prof.Dr.Hüseyin Akkaya, Prof.Dr.Kadir Özköse, Doç.Dr.Hakan Yekbaş ve Yar.Doç.Dr.Meliha Sarıkaya katıldı. Program, konuşmacılara Genel Sekreter Mustafa Çöpoğlu tarafından takdim edilen katılım belgeleri ve hediyelerle son buldu. Fatsa ve Altınordu'da düzenlenen sempozyumun diğer ayaklarında da aynı program sunuldu. 
Editör: TE Bilisim