ORDU - Ordu Kültür Sanat Merkezi'nde düzenlenen gece için salondaki koltuklar programın başlamasına 1 saat kala dolmaya başladı, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, ODÜ Rektörü Prof.Dr.Tarık Yarılgaç, Ordu Barosu eski Başkanı Oktay Çanak, belediye çalışanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Gece, Kamil Sönmez'in hayatını anlatan kısa biyografik filminin ardından sunuculuğunu Kamil Sönmez'in yeğeni Türk Halk Müziği Sanatçısı Burak Sönmez'in yaptığı gecenen konukları bir bir sahneye davet edildi. Tuğrul Şan, Çetin Akdeniz, Burak Sönmez ve Şenel Gök'ün sahne aldıkları gecede, sanatçıların söyledikleri türkülere zaman zaman misafirlerde eşlik etti. 
Programın bitimi ile birlikte sahneye gelen Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz sanatçıları tebrik ederek teşekkür eddiler. 

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, "Bu program bir anma toplantısı ancak, aynı zamanda bir saygı toplantısı, bir sevgi buluşması. Kamil Sönmez bizlerin aydınıydı, bizlerin bir değeriydi. Türkiye açısından, Kırşehir açısından üstat ne ise Neşet Ertaş ne ise Ordu açısından da Kamil Sönmez öyleydi" diye konuşurken, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu da, "Kamil Sönmez yüzünde gülümsemesi asla eksik olmayan, söylediği türküleri fıkralarla da taçlandıran çok güzel bir sanatçıydı. Allah gani gani rahmet eylesin, kalanlara Allah uzun ömürler versin. Ayrıca Orduda böyle değerli sanatçıların bir arada olması ve Türkiye'ye malolmuş büyük sanatçılarımız olmasından mutlu oluyoruz" dedi.
Editör: TE Bilisim