ORDU - Ordu'nun Kabadüz İlçesi Yokuşdibi Mahallesi sınırlarındaki Çambaşı Yaylası'nda her yıl geleneksel olarak düzenlenen Kar Festivali, bugün başladı. Bu sene 12'ncisi düzenlenen festivalde, amatör kar yarışları, off-road yarışları, kar güreşleri, kayak yarışları ve snowboard gösterileri düzenlenecek.

Ana etkinlikler 29 Ocak Pazar günü saat 10:00'da başlayacak. Geçen yılların aksine bu sene halk konseri düzenlenmeyecek ancak eğlenceli yarışmalar düzenlenecek. Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Kabadüz Belediyesi işbirliğiyle hazırlanan festivalde, el emeği göz nuru el sanatları ürünleri sergilenecek, yöresel ikramlarda bulunulacak.

BAŞKAN YILMAZ: "TÜM HEMŞEHRİLERİMİZİ FESTİVALE BEKLİYORUM"

Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin hem yaz hem de kış festivallerine destek verdiğini söyleyen Başkan Enver Yılmaz, "Yayla turizmi her geçen gün daha da yaygınlaşıyor. Hedefimiz, Çambaşı Yaylamızı her alanda tanıtabilmek. Bu kapsamda, her yıl geleneksel olarak düzenlenen Çambaşı Kar Festivali oldukça önem arz ediyor. Büyükşehir olarak, festival öncesi hazırlıklara start verdik. Tüm Ordulu hemşehrilerimizi 29 Ocak Pazar günü yapılacak etkinliğe davet ediyorum ancak mevsim şartlarını da göz önünde bulundurarak araçlarında kar lastiği, zincir, çekme halatı bulundurmaları ve kişisel tedbirlerini almaları önem arz ediyor" dedi.
Editör: TE Bilisim