ORDU - Projenin birinci dönem sonu programına katılan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz'ın eşi Yeter Yılmaz, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş'ın eşi Münire Tekintaş, Al Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Hatun Öz ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Törende, proje kapsamındaki zihinsel engelli çocuklara, çeşitli hediyeler de verildi. 

Proje Koordinatörü Murat Aslan, "Ordu'da 1200 civarında zihinsel engelli çocuğumuz var. Biz burada sadece ne yazık ki, bir kısmına ulaşabiliyoruz. Bizin bu projeyle amacımız, bu çocuklarımızı topluma kazandırabilmek. Projeyi hazırlarken de birinci amacımız buydu. Bugün birinci dönemi bitirmiş bulunuyoruz. Dönem sonunda çocuklarımızın geldiği nokta gözler önünde. Şarkı söylüyorlar, halk oyunları oynuyorlar, resim yapıyorlar, kendi aralarında eğleniyorlar. Hedeflerimizin bikr kısmına ulaştık. İkinci dönemde, geziler ve kamp etkinliklerimiz olacak" diye konuştu. 

Genç Düşler Derneği Başkanı Serkan Sürmeli de, "Günlük yaşamda bu çocuklarımızı görmek neredeyse imkansızdır. Çonkü birçok nedenle aileler bu çocuklarımızı toplum içine çıkartmamakta, çeşitli sıkıntılarla yargılanmamak ve ters tepkilerle karşılaşmamak için kendi imkanlarıyla başetmek zorunda kalmışlar" diye konuştu. Proje kapsamında 400 zihinsel engelli çocuk sahibi aileye manevi destek vererek sorunlarını profesyonel eğitimciler tarafından çözümlemeye çalıştıklarını belirten Sürmeli, "100 ailemizle iletişime geçerek, ailelerin birbirleriyle de kaynaşmasını sağlayacağız. Ayrıca 60 kişilik zihinsel engelli çocuğu olan aile gurubumuzu da deneyimli uzmanlar tarafından sosyal uyum süreci, doğru iletişim yöntemleri ve davranış değiştirme teknikleriyle günlük hayata adaptasyon sağlamaları noktasında eğitimler vereceğiz" diye konuştu.(Kaynak:Ordu Vizyon Gazetesi)
Editör: TE Bilisim