İSTANBUL - Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde akşam saatlerinde bombalı terörist bir saldırı düzenlendi. Saldırının acı bilançosunu ise Adalet Bakanı Bekir Bozdağ açıkladı, 31 kişi hayatını kaybetti, 147 kişi yaralandı. 

Yaralılar, Bakırköy Dr.Sadi Konuk, Bağcılar ve Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile bölgedeki çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı. Saldırı nedeniyle İstanbul Atatürk Havalimanı tüm uçuşlara kapatıldı. Bu arada, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu da Başbakanlık talebi üzerine geçici yayın yasağı getirildiğini açıkladı. 

"RTÜK'TEN YAYIN YASAĞI"

Yayın yasağı özellikle patlamaya ilişkin olarak, patlama anı, patlama sonrası olay yeri, kamu görevlilerinin olay yerinde yürüttükleri çalışmalar, varsa patlama sonucu yaralanan veya hayatını kaybeden kişilere ait görüntü, görsel öğe ve benzeri unsurlara ve bunlarla ilgili abartılı anlatımlar ile olayın aydınlatılması, şüphelilerin yakalanması ve irtibatlarının deşifre edilmesinin engellenmemesi için, resmi makamlarca yapılan açıklamalar dışında olaya iştirak etme şüphesi bulunan kişilere, bu kişilerin bulundukları yerlere, kullandıkları araçlar ve benzeri diğer hususları içeriyor. RTÜK bu yasağı, olay günü, 28 Haziran 2016 saat 23:15'te verdi.

"BİR YASAK DA MAHKEMEDEN"

RTÜK'ün ardından bir yayın yasağı da Bakırköy 3.Sulh Ceza Hakimliği'nden geldi. Bu yasak da, 29 Haziran 2016 günü saat 00.19'dan itibaren alındı. Mahkemenin kararında, "Soruşturma tamamlanıncaya kadar soruşturma konusu olay hakkında yazılı ve görsel basın, sosyal medya ile internet ortamında faaliyet gösteren medyada her türlü haber, röportaj ve olay görüntülerine ilişkin yayın yasağı getirilmesine karar verilmiştir" denildi.
Editör: TE Bilisim