Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) bu kararını AK Parti Genel Merkez Seçim İşleri Başkan Yardımcısı Recep Özel duyurdu. Özel, "İstanbul seçimleri yenileniyor. Hayırlı olsun" dedi, ardından tarihi açıkladı: "Seçim tarihi 23 Haziran 2019, Pazar"

"NEDEN İPTAL EDİLDİ? İŞTE BELGESİYLE GEREKÇELER"

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven imzalı Seçim Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün 06.05.2019 tarih ve 7540380-050.01.04-E.284488 sayılı 'Kısa Karar' konulu açıklamasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin neden iptal edildiği şu şekilde sıralandı:

A) Bir kısım sandık kurullarının, ilçe seçim kurullarınca kanuna aykırı oluşturulması ve bu hususun da seçim sonucuna müessir olması nedeniyle, 31 Mart 2019 tarihinde yapılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin iptaliyle yenilenmesine,

B) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Mazbatasının iptaline,

C) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin 23 Haziran 2019 tarihinde yapılmasına, 

D) Kanuna aykırı sandık kurulu görevlendirmelerini yapan ilçe seçim kurulu başkan ve üyeleri ile seçim müdürleri ve diğer sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunulmasına, oy çokluğu ile karar verilmiştir. Söz konusu gerekçeli karar bilahire gönderilecektir. Bilgi edinilmesi ve gereği ile yazımızın tebliği rica olunur"

Editör: TE Bilisim