ŞANLIURFA - Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesi'nde PKK'lı teröristler, hakim ve savcılarla emniyet mensuplarının oturduğu lojmanlara yönelik bombalı araçla saldırı düzenledi. Saldırıda, zabıt katibinin oğlu 11 yaşındaki Ahmet Oktay Günak ve Viranşehir Emniyet Müdürlüğü kadrosunda çalışan mahalle bekçisi İbrahim Kete şehit oldu. 17 kişi ise yaralı. 

Şanlıurfa Valiliği'nden yapılan ilk yazılı açıklamada, "İlimiz Viranşehir ilçesinde bulunan Adliye ve emniyet personelinin ikamet ettiği lojmanların bulunduğu sokak içinde muhtemel bomba yüklü araç ile yapılan saldırı sonucunda saat 21:45 itibariyle Viranşehir Devlet Hastanesi'ne 18 yaralı vatandaşımız intikal etmiş, bunlardan 10 yaşındaki bir çocuk hayatını kaybetmiş ve durumu ağır olan bir vatandaşımız ise il merkezindeki hastanelere sevk edilmiştir" denildi.

"ŞEHİT SAYISI İKİYE YÜKSELDİ"

Şanlıurfa Valiliği'nin yaptığı ikinci açıklamada şehit sayısının 2'ye yükseldiği açıklandı. Açıklama şöyle; "Viranşehir ilçemizde Adliye personelinin ikamet ettiği lojmanlara düzenlenen bombalı saldırıda, lojmanlarda görevli Viranşehir Emniyet Müdürlüğü kadrosunda çalışan Mahalle Bekçisi İbrahim Kete şehit olmuştur. Patlamanın ardından kaybolduğu yönünde alınan bilgiler üzerine patlamanın yol açtığı enkazda başlatılan arama kurtarma çalışmaları sonucunda İbrahim Kete’nin cansız bedenine ulaşılmıştır" denildi.

"26 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI"

Şanlıurfa'daki hain saldırının ardından başlatılan operasyon ve çalışmaların ardından yine Şanlıurfa Valiliği'nden üçüncü açıklama yapıldı. Açıklamada, "İlimiz Viranşehir ilçesinde Adliye lojmanlarına yönelik düzenlenen bombalı saldırının ardından başlatılan kapsamlı çalışmalar sonucunda Mardin'in Derik ilçesinden getirildiği tespit edilen aracın sahibi de aralarında olmak üzere toplam 26 kişi gözaltına alınmıştır" ifadeleri kullanıldı.

"VALİ TUNA YARALILARI ZİYARET ETTİ"

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, terörist saldırıda yaralanan vatandaşları tedavi gördükleri Viranşehir Devlet Hastanesi'nde ziyaret etti. Tüm yaralılara gerekli müdahalelerin yapıldığı bilgisini alan Vali Tuna, saldırıyı düzenleyenlerin yakalanması için güvenlik güçlerinin seferber edildiğini belirtti. Hastane ziyaretinin ardından patlamanın meydana geldiği alanda da incelemelerde bulunan Vali Tuna; çalışmaların titizlikle yürütüldüğünü kaydetti. Bu tür saldırıların hiçbir zaman amacına ulaşamayacağını dile getiren Vali Tuna, "Birliğimizi bozmaya çalışanlar asla amaçlarına ulaşamayacaklardır. Devletimiz saldırıyı gerçekleştiren hainleri mutlaka tespit ederek bunun hesabını soracaktır. Saldırıda hayatını kaybeden evladımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Ailesine ve tüm vatandaşlarımıza başsağlığı ve sabır diliyorum. Yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum" dedi.  
Editör: TE Bilisim