ORDU - Ünye'nin Pelitliyatak Mahallesi'ndeki babaevinin önünden alınan şehit Hava Astsubay Üstçavuş Nejdet Aydoğdu'nun cenazesi, Çalca Cami'ne getirildi. Burada Cuma namazını müteakip Altınordu İlçe Müftüsü Saim Şirin tarafından cenaze namazı kıldırıldı. 

Sağlık görevlilerinin kontrolü altında tutulan şehidin annesi Ayşegül Aydoğdu ve 2,5 aylık hamile olduğu öğrenilen eşi Esra Aydoğdu'yu, yakınları yalnız bırakmadı. Cenazeye, şehidin yakınları ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Kültür ve Turizm eski Bakanız İzmir Bağımsız Milletvekili Ertuğrul Günay, Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Giresun Valisi Hasan Karahan, Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, protokol mensupları, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. 

Cenaze namazının ardından naaşı askerlerin omuzlarında taşınan şehit Astsubay Üstçavuş Nejdet Aydoğdu'nun cenazesi, caminin yanındaki aile kabristanında toprağa verildi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Kültür ve Turizm eski Bakanız İzmir Bağımsız Milletvekili Ertuğrul Günay, Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, Vali İrfan Balkanlıoğlu ile cenazeye katılanlar, şehidin annesi Ayşegül ve eşi Esra Aydoğdu'ya başsağlığı diledi.
Editör: TE Bilisim