Elazığ'da meydana gelen 6.8'lik depremin ardından Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler'in talimatıyla Ordu'dan Elazığ'a giden Ordu Büyükşehir Belediyesi Arama-Kurtarma ekibi, büyük felaketin 24 ve 28'nci saatinde enkaz altından 2,5 yaşındaki bebek ve annesini sağ olarak kurtarmayı başardı. 

O kahramanların hikayesini de, yine bir Ordulu, Altaş Tv'nin yetiştirdiği A Haber Muhabiri Mehmet Sabri Uğurbaş bütün Türkiye'ye duyuran isim oldu. Ordulu arama kurtarma ekibi üyeleri ile Sağırbaş, bir anda Türkiye'nin konuştuğu Ordulular olarak güne damgasını vurdu.

A Haber Muhabiri Mehmet Sabri Uğurbaş'a konuşan Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Arama-Kurtarma Ekibi'nden Ali Güneş, Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler'e teşekkür ettikten sonra, "Bu sayede biz de buradaki insanları kurtarmaya vesile olduk" dedi. Ali Güneş'in anlattıkları adeta yürek burktu. 

İşte o açıklamaları:

"Yüsra'nın ilk annesinin sesini duyduğumuzda biz de farklı bir noktadan 3 kat alta indik. Enkaz çalışmalarında ilk sesi duyan JAK ve Ankara itfaiyesi vardı. Biz de bitişikteki koridordaydık. İlk sesi duyduğumuzda kirişin arkasında ve zor bir noktada olduğunu fark ettik."

"BABASI KALKAN OLMUŞ"

"Biz Yüsra'nın ilk sesini duyduğumuzda 'annem' diye ağlıyordu. Tabi biz bunu duyduğumuz zaman duygusal olarak birşeyler hissediyoruz, ama profesyonel olmak zorundayız. Çünkü o insanları o esnada bizden başka kurtaracak kimse yok. Biz son kaleyiz yani. Bütün ekip gerçekten elinden gelen herşeyi yaptı. Yüsra Bebek ve annesini sağ salim yukarıya çıkardık. Hatta yukarıya çıkardığımızda Yüsra Bebek eli yüzü toprak içinde ağlıyordu. Elini tuttuğumda, Yüsra, beni dinle. Bana bak. Benim de senin gibi kızım var dedim. Aynı senin gibi çok tatlı dedim. Onunla beraber oyun oynuyoruz, sen de annenle oyun oynayacaksın dedim. Bir anda sesini kesti, döndü bana annemi istiyorum dedi. Sonra ekiplerle birlikte sedyeye koyduk ve şu anda hastanede iyi olduğu bilgisini aldık. Bu bizi çok mutlu etti. Üstünde annesi vardı. Annesinin hemen üstünde babası vardı."

"YÜSRA'NIN BABASI BÜYÜK BİR KAHRAMAN"

"Babasının eks olduğu bilgisini edindik. Bu tarz durumlarda genelde toplu kaçış olur ve bu esnada lider rolünü baba üstlenmiş, anne ve çocukların üzerindeydi, kalkan olmuştu. Gerçekten çok zor bir durum, ama şöyle bir şey. Bazen biz burada bazı malzemelerle birşeyler yapıyoruz ama oradaki baba da kahramandı. Bir kalkan vazifesi görmüş ve orada onların hayatta kalmalarına vesile olmuş. Bu büyük bir kahramanlıktır. Yüsra'nın ömür boyu babasını unutmayacağını ümit ediyorum."

Editör: TE Bilisim