Toplu taşımada yaptığı yenilikçi projelerle hayatı kolaylaştıran Büyükşehir Belediyesi, ulaşımda modern bir altyapı oluşturmayı amaçlıyor. 

"NEREDEYİM UYGULAMASI HAYATA GEÇİRİLDİ"

Vatandaşlara kaliteli ulaşım hizmeti sunmak için çalışmalarını sürdüren Ordu Büyükşehir Belediyesi, 'Neredeyim?' uygulamasını hayata geçirerek toplu taşımada yeni bir dönem başlattı. Kapalı duraklara ve tabela duraklarına yerleştirilen haritalar ve karekod uygulamaları sayesinde vatandaşlar gelecek araçların plakalarını, hangi hattın kaç dakika içerisinde durağa geleceğini, beklenen duraklardan hangi hatların hangi güzergâhlara gideceğini, beklenen duraklardaki güzergâhlar üzerinde hangi kamu kurum ve kuruluşlarının bulunduğunu öğrenebilecekler.

IOS VE ANDROİD İŞLETİM SİSTEMİNDE KULLANILABİLECEK

Sistemin aktif hale gelmesi için IOS işletim sistemli telefonlarda kameraların karekodu okuması, Android işletim sistemli telefonlarda ise karekod programının indirilip okutulması gerekiyor.

TOPLU ULAŞIMDA VATANDAŞLARA KOLAYLIK SUNULUYOR

Ordu Büyükşehir Belediyesi, hayata geçirdiği akıllı duraklar ile birlikte ilk etapta duraklara yerleştirdiği ekranlarla vatandaşlara kolaylık sağlayarak durağa yaklaşmakta olan dolmuşların hat numarası, plakası ve tahmini geliş süresi gibi bilgileri vermişti. Dolum otomatları sayesinde ise toplu taşımada kullanılan Ordumkartlara anında para yüklenebilmesine imkân sağlamıştı.

Editör: TE Bilisim