ANKARA - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, ölümlü trafik kazalarının azaltılması ve son günlerde yolculara karşı işlenen suçlarla mücadele yönündeki talimatı doğrultusunda harekete geçen Emniyet Genel Müdürlüğü, trafikte sivil polislerce habersiz denetleme yapılmasına ilişkin genelge hazırladı, bu genelgeyi de 81 il emniyet müdürlüğüne gönderdi.

"TEDBİLİ KIYAFETLE YOLCU GİBİ BİNECEKLER"

Şehiriçi ve şehirlerarası toplu taşıma araçlarının sürekli denetlenmesi ve şoförler üzerinde psikolojik baskı oluşturmak amacıyla kural ihlallerini azalmasının hedefleneceği genelgeye göre il emniyet müdürlükleri bünyesindeki sivil trafik polisleri, artık şehiriçi belediye otobüsleri, özel halk otobüsleri, ticari minibüs, otobüs ve taksiler ile şehirlerarası yolcu otobüslerinde de görev yapacak. Denetimler toplu taşıma araçlarında ücret ödemek suretiyle tıpkı yolcu gibi sivil polisler tarafından gerçekleştirilecek. Önceden belirlenen güzergah boyunca yolcu olarak seyahat edecek polis, bu sürede sürücünün yaptığı indirme-bindirme, trafik ışıkları, yatay ve düşey işaretlere uyma, şerit kullanma ve değiştirme, fazla yolcu, telefonla konuşma, kavşaklarda geçiş ve dönüş kurallarına uyup uymadığını denetleyerek kural ihlallerini tek tek tespit edecek, bu araç ilk denetim noktasında durdurularak cezai işlem uygulanacak.

"ŞEHİRLERARASI YOLLARDA DENETİM"

Genelge doğrultusunda şehirlerarası yollarda da sivil trafik polislerince 24 saat esasına göre denetim yapılacak. Bu amaçla personel sadece komşu illere, aynı gün içerisinde yolcu olarak gidip gelecek.
Editör: TE Bilisim