Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nda operasyonlar devam ediyor. Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan, dün gece TCDD İşletmesi Genel Müdürü İsa Apaydın'ı görevinden aldı. 

TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğü'ne ise Genel Müdür Yardımcısı Ali İhsan Uygun atandı.  Yeni Genel Müdür Ali İhsan Uygun, 20 Şubat 2019 tarihinde TCDD Genel Müdürlüğünde düzenlenen törenle görevi İsa Apaydın'dan devraldı.

"HEP BİRLİKTE HİZMETLERE DEVAM EDECEĞİZ"

Uygun, "2003 yılı itibariyle hükümetlerimizin yoğun bir şekilde bütçe ayırması sebebiyle çok büyük yatırımlara giriştik. Hem modernizasyon yatırımları hem YHT yatırımları hem de bunlarla birlikte kısa sürede halkımızı hızlı trenler ile tanıştırdık, lojistik merkezlerle de aynı zamanda mevcut hatlarımızın kapasitesini arttırmak için yoğun bir şekilde çalışmalar yapıldı. Bugüne kadar hizmetlerine öncülük etmiş TCDD çalışanlarını ve yöneticilerini saygıyla anıyoruz, emeği geçenlere de sonsuz teşekkür ediyoruz. Demiryollarına vermiş oldukları özel önem ve desteklerinden dolayı öncelikle Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Bakanımız Mehmet Cahit Turhan Bey’e demiryolcular adına sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bu bir bayrak yarışıdır. Bundan sonra da bu hizmet yarışı devam edecektir." dedi. 

ALİ İHSAN UYGUN KİMDİR?

Ordu Aybastı doğumlu olan Ali İhsan Uygun, İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik-Elektronik Fakültesi Elektrik Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu. Ali İhsan Uygun daha önce TCDD İşletmesi Genel Müdür Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi'ydi. Ancak bu görevinden alınarak başka bir göreve verilmişti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş'de Metro İstanbul Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı.

Editör: TE Bilisim