ORDU'da 5 Haziran akşamı CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu'nun Ordu-Giresun Havalimanı'nda VIP salonuna alınmaması üzerine başlayan gerginliklerin ardından Ordu'daki sivil toplum kuruluşlarından Vali Yavuz'a destek yağdı. 

"VATAN-BAYRAK-MİLLET AŞKINA ÇALIŞANA YİĞİT DENİR"

Memur-Sen Ordu İl Temsilciliği tarafından düzenlenen ve 30'a yakın Sivil Toplum Örgütü temsilcilerinin de katıldığı açıklamada, üzerinde "Ordu Valisi'nin Yanında" yazılı pankart taşındı. Memur Sen Ordu İl Temsilcisi İsmail Çelenk, "Sayın Valimiz, Muş'ta valilik yaparken, adeta ülkemiz aleyhine oynanan oyunrları teker teker bozmuştur. 15 Temmuz hain darbe girişimlerinde canını can pazarına koymuş, onbirlerce insanı arkasına almış, meydanlara çıkmış, vatan, bayrak, millet aşkına ailesiyle beraber kendini feda etmiştir. Onun için diyoruz ki, vatan için, bayrak için, millet için canhıraş çalışan bir bir insana it değil denilmez, yiğit denir" dedi. 

İmamoğlu'nun özür dilememesi üzerine açıklama yaptıklarını dile getiren Çelenk, "Reklamlarla kendini farklı lanse edenler, o gün kendilerini ortaya koymuşlardır. Bayram yapmayıp görevini yapan havalimanı çalışanlarına, polislerimize ve Sayın Valimize ağıza alınmayacak hakaretler etmişlerdir" dedi. 

BİR TEPKİ DE ORDU TSO'DAN GELDİ

Yaşanan olaylara bir tepki de Ordu Ticaret ve Sanayi Odası'ndan (OTSO) geldi. OTSO Başkanı Servet Şahin,"CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sayın Ekrem İmamoğlu'nun programı sonrası İstanbul'a dönmek için gelmiş olduğu Ordu-Giresun Havalimanı'nda, VIP Salonunu kullanmak istemesi üzerine gelişen ve ilimizin değerli Vali'sine hakarete varan olaylar bizleri derinden üzmüştür" dedi.

"HAKARETİ ASLA TASVİP ETMİYORUZ"

Başkan Şahin açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: "Bizler, bölücü ve yıkıcı siyasi görüşler hariç, tüm siyasi görüşlere ve onların temsilcilerine saygılıyız. Velhasıl biz hemşerimiz Sayın Seyit Torun'u ve Sayın Ekrem İmamoğlu'nu seviyoruz. Ancak, devletimizin ilimizdeki en üst düzeydeki temsilcisi olan, Ordu'da ekonominin gelişmesi, istihdamın artırılması için, bizlerle beraber yoğun çaba sarf eden, bizlerin sorunları ve sıkıntıları ile yakından ilgilenen, ilimizin Vali'sine karşı yapılan hakareti asla tasvip etmiyoruz. Bu davranışı, devletimize karşı yapılmış bir davranış olarak görüyoruz. Bizim her şartta ve koşulda devletimize sahip çıkmak ve onun yanında durmak gibi bir sorumluluğumuz var. Devleti ve Devleti temsil edenleri, basit siyasi amaçlar ve emeller uğruna yıpratmamalıyız. Bu devlet hepimizindir. Sahip çıkmak da hepimizin en başta gelen görev ve sorumluluğudur."

Editör: TE Bilisim