Aybastı'nın Sağlık Mahallesi'nde meydana gelen ve 61 bina ve 80 konutun tahliye edildiği, 22 bina ve 31 konut ile 1 de caminin tamamen yıkıldığı heyelan olayına ilişkin açıklamalarda bulundu. 

"SORU ÖNERGESİ VERDİM"

Afet bölgesine giderek incelemelerde bulunan ve sosyal medya hesabında açıklamalar yapan CHP Ordu Milletvetili Mustafa Adıgüzel bölgeye en son 2 ay önce geldiğini belirterek, "Buranın acil değerlendirilmesi ve önlem alınması için 18 Mart 2019 tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na soru önergesi verdim, fakat o zamandan bu yana 2 ay geçti, dönüşü olmadı" dedi. 

Heyelanın OSKİ Genel Müdürlüğü'ne ait arıtma tesisinde meydana gelen sızıntıdan kaynaklandığına dair ciddi iddialar olduğunu dile getiren Mustafa Adıgüzel, "OSKİ'nin arıtma tesisinden gelen bir tahliye borusu var. Ondan olan sızıntının bu işin etkili olduğuna dair köylülerin ciddi iddiaları var. Bununla ilgili resmi tespit istemişler. KTÜ'den de bir ekip gelmiş, bunların çalışması henüz bitmedi ama bu suyun yer altına sızarak bu işi yaptığına dair çok ciddi veriler var. Bunlarla ilgili önlem alınması aslında OSKİ'den istenmiş. Buraya daha önce defalarca gelindi, fakat buraya etkili bir önlem alınmadı, hep ötelendi, ötelendi. Malesef bu meydana geldi" ifadelerini kullandı. 

"ÇOK BÜYÜK BİR FACİADAN DÖNÜLDÜ"

CHP'li Adıgüzel açıklamalarını "Bu tür ihbarları, şikayetleri hemen değerlendirip teknik bir komisyon şeklinde değerlendirilip vatandaşa yol gösterilmesi lazım. Bunları devletin afet kapsamına alıp bir an önce vatandaşa yardımcı olması lazım. Herkese çok geçmiş olsun. Çok büyük bir faciadan dönüldü." şeklinde sonlandırdı.        

Editör: TE Bilisim