MANİSA (SOMA) - Soma'daki maden ocağı bölgesinde basın toplantısı düzenleyen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 299 olan can sayısının içeride bulunan 2 işçinin cansız bedeniyle birlikte 301'e yükseldiğini söyledi. Bakan Yıldız, maden ocağında devam eden yangının da kontrol altına alındığını, son kontrollerden sonra arama-kurtarma çalışmalarının da bitirileceğini böyledi. İşte Bakan Taner Yıldız'ın açıklamaları:

"YANGIN KONTROL ALTINDA, 2 İŞÇİYE ULAŞILDI, ÖLÜ SAYISI 301"

"Yeraltındaki işçilerimizin yerleri tespit edildi ve çıkartılma işlemlerine başlandı. Yangın kontrol altına alındı. 485 işçimiz kurtarılmış oldu. 301 işçimiz de, en son bulduğumuz rakamla hayatını kaybetmiş oldu. Dolayısıyla bugün ailelerine çok büyük bir ihtimalle en az 10 işçimizi daha teslim etmeyi planlıyoruz. Bununla alakalı hem otopsi, hem de DNA işlemleri sonuçlanacak. Burada çıkacak 2 işçimizi de bu işlemlere yetiştirmeyi ve ailelerine teslim etmeyi planlıyoruz."

"ELEŞTİRİLERİ SİNEMİZE ÇEKTİK"

Bakan Yıldız ilk günden itibaren acılarını paylaşan herkese teşekkür ederek, yapılan tüm eleştirileri de sinelerine çektiklerini söyledi Bakan Yıldız, "Şu ana kadar sakinliğimizi koruduk ve son derece önemli bir işte bütün ciddiyetimizle beraber burada bulunduk. Burada bu acı paylaşıldı ama bütün eleştirileri de sinemize çektik." 

"ARAMA-KURTARMA ÇALIŞMALARI NİHAYETLENDİRİLECEK"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, maden ocağında 2 işçinin daha cansız bedeninin bulunduğu ve o işçilerin cenazelerini de çıkardıktan sonra arama-kurtarma çalışmalarının son kontrollerden sonra tamamlanacağınhı söyledi. Bakan Yıldız şu ifadelere yer verdi: 

"12 ailemizin başvurusu vardı. Hatırlarsanız kamuoyunda birçok bilgiyi paylaştık. Ailelerden müracaat etmeyen var, onlar da müracaatlarını yapsınlar. AFAD'ın çalışmalarında bugüne kadar 12 ailemizin kayıp müracatı yaptı. Son geldiğimiz noktada 10 işçimiz çıkarılmıştı ve Akhisar'daki hastaneye götürülmüştü. Bütün bu rakamlar tutuyor, örtüşüyor. Şu anda yeri tespit edilen 2 işçimizi de çıkaracağız. Daha sonra aileleriyle buluşturacağız. Bize yeni gelen bir talep olmadığı için arama çalışmalarını nihayetlendirmiş olacağız. Nedir burada yapılması gereken? Arkadaşlarımız ocağı tekrar bakacaklar ve sonra nihayi kararı kamuoylu ile paylaşmış olacağız. Bütün bu çalışmalar bittikten sonra hem adli, hem idari soruşturma zaten başlatılmıştı. Bununla alakalı ilgililer bu çalışmayı devam ettirecek."
Editör: TE Bilisim